için kaldı

Ege gerilimi hakkında Başbakan Yıldırım’dan açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, “Yunanistan’ın provokasyondan uzak durması gerekir” dedi

Ege gerilimi hakkında Başbakan Yıldırım’dan açıklamalar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Nisan 2018 Pazartesi 12:47

Yunanistan’ın Ege Denizi’nde yaptığı ihlallerde artış olduğunu söyleyen Yıldırım, “Aidiyeti belli olmayan kaya parçalarına yönelik girişimlerin olduğunu görüyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Yunanistan’ın Didim açıklarındaki Antrofotos kayalığına yaptığı bayrak dikme olayı hakkında  Sahil Güvenlik ekiplerinin gerekeni yaptığını söyleyerek bayrağın indirildiğini ifade etti.

Gerginlikten uzak durulması gerektiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Yunanistan'a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği artıracak provokasyonlardan uzak durmasıdır. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini bekliyoruz. Bu yönde yapılacak fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız” dedi.

 BAYRAK KALDIRILDI

Didim açıklarında yerleşim yeri olmayan kayalıklardan birine dikilen Yunanistan bayrağı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kaldırıldı. Bayrağın kaldırıldığı ana dair fotoğraf paylaşıldı

YUNANİSTAN’DAN BAYRAK AÇIKLAMASI

Bayrağının kaldırılması anı fotoğraflar hakkında Yunanistan’dan açıklama geldi.  Skai televizyonunun, Yunan Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, konunun araştırıldığı belirtildi.

Skai televizyonunun haberinde “Kaynaklar, fotoğrafların ne zaman çekildiği belli değil. Fotomontaj mı belli değil. Fotoğrafların çekildiği yer Yunan toprağı mı o da belli değil. Araştırıyoruz” dediler" ifadesi yer aldı.

KARDAK KRİZİ  NASIL BAŞLADI?

Yunanistan ile Türkiye arasında zaman zaman yaşanan Kardak krizi 1996 yılında Figen Akat isimli Türk gemisinin Kardak kayalıklarına oturması ile başladı.

Bu durum sorası her iki ülkede geminin kendi karasuları içinde olduğunu öne sürmüştü. Yunanistan donanmasının kayalıklardan birine asker çıkararak Yunan bayrağını dikmesi krizi daha da tırmandırdı. 31 Ocak 1996’da Türk SAT komandoları diğer kardak kayalıklarna çıkarak Türk bayrağını dikti. Kriz, ABD'nin araya girmesi ve her iki tarafa diplomatik baskı uygulamasıyla bayrakların indirilmesi ve askerlerin geri çekilmesiyle sona ermişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar