için kaldı

e-Devlet soyağacı sorgulama ne zaman açılacak? | Soyağacı sorgulama askıya alındı

e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti yoğun ilgi nedeniyle bir süreliğine askıya alındı. Peki e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti ne zaman açılacak? tüm detaylar haberimizde.

e-Devlet soyağacı sorgulama ne zaman açılacak? | Soyağacı sorgulama askıya alındı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
9 Şubat 2018 Cuma 13:19

e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti açıldığı anda milyonlarca kişi bir anda e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetine giriş yapınca sistemin çökmesine neden oldu. Sistem sadece 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretebildi. Sistemin çökmesi hastene randevusu almak isteyenleri de etkiledi. Randevu almak isteyen binlerce hasta randevu alamadı. Durum böyle olunca e-Devlet resmî bir açıklama yaparak sistemi geçici bir süreliğine durdurduğunu duyurdu. ilk 1 saatlik sürede soyağaçlarına ulaşabilenler ise şanslı çıktı. belge oluşturabilen kişilerin kimisinin kökeni Ermenistan'a dayanırken bazılarınında Yunan kökenliği olduğu o rtaya çıktı. Kendini Selanik göçmeni veya yörük zannedenler ise hayal kırıklığı yaşadı. hal böyle olunca e-Devlet soyağacı sistemi sosyal medyada alay konusu oldu

e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti ne zaman açılacak?

Soyağacını öğrenmek isteyen milyonlarca kişi e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetinin ne zaman açılacağını merak ediyor. e-Devlet tarafından hizmetin yeniden ne zaman açılacağı konusunda resmî bir açıklama gelmedi. e-Devlet sisteminde yaşanan sorunlar giderildiğinde sistemin yeniden hizmete alınacağı tahmnler arasında.

E-Devlet nedir?

e-Devlet, Türkiye Cumhuriyeti'nde devlet ve kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı bir biçimde yapılabilmesi için oluşturulan web tabanlı bir sistemdir.

Kullanıcı ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturulan e-Devlet sistemi'ne başta T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi olmak üzere mobil imza, e-imza, internet bankacılığı ve T.C. Kimlik Kartı ile giriş yapılabilmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar