için kaldı

Kılıçdaroğlu’ndan EYT çıkışı: Düzenleme yapılırken yeterli tepki gösterildi mi?

Ankara’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanlar sorununa değindi. Kılıçdaroğlu, “Bu düzenleme yapılırken yeterli tepki gösterildi mi? Sorun geleceği görememekte” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan EYT çıkışı: Düzenleme yapılırken yeterli tepki gösterildi mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Mart 2019 Cumartesi 12:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Tez Koop İş Genel Kurulu'nda konuştu. TBMM'nin duvarı önünde işsizlikten yakınarak kendisini ateşe veren işçiye değinen Kılıçdaroğlu, “İşsiz sayısı 8 milyona dayandı.Bakın bu liste, çıkardım ama burada okumayacağım, işsizlik dolayısıyla kendisini yakanlar ve intihar edenlerin listesi. TBMM'nin duvarına gelip bir işçi kendisini yaktı. Çözüm bulun diye mektup yazdı. Ben şunu beklerim, sendikacı arkadaşlar giderler, o işsiz arkadaşın kendisini yaktığı duvarın dibine birer karanfil koyarlar” ifadelerini kullandı.

“Yeterli tepki gösterildi mi?”

Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilik yaşı 65 oldu, vatandaş pirimini ödedi, çalışma süresini doldurdu. Emekli olacak yaşı bekleyeceksin diyor. Gidiyor patrona bana iş ver diyor patron sen yaşlısın diyor. Gidiyor devlete beni emekli et diyor, devlet yaşını bekleyeceksin diyor. Bu düzenleme yapılırken yeterli tepki gösterildi mi? Sorun geleceği görememekte. O zaman aile yardımları sigortasından almalı ama bu sigorta dalı bunu uygulamıyor. Türkiye buna imza atmış. Niye talep etmiyoruz bunu. Bakanlar kurulu bunu 102 sayılı sözleşmeyi 1974'te uygulamaya koymuş. Bu talebin gür bir sesle ifade edilmesi lazım. Bu ülkede 21. yüzyılda 2 milyon 136 bin kişi asgari ücretin altında parayla geçinmeye çalışıyor. Sendikanın destek vermesi, sizin de emekli olma hakkınız var demesi lazım. Toplumun her kesimine sahip çıkmak zorundayız.”

Türkiye’de sendikalı olmanın suç olduğu bir atmosfer dönemine girildiğini belirten Kılıçdaroğlu, sorunun çok olduğunu belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar