Oktay: Dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu terör saldırısı nedeniyle Yeni Zelenda’ya gitti. Oktay hareket öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu.

Oktay: Dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Mart 2019 Cumartesi 12:33

Meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yeni Zelanda’ya gitti. Oktay harekat önce havalimanında basın açıklaması yaptı.

“Masum insanların hedef alınmasını lanetliyoruz”

Yeni Zelanda’da halkına başsağlığı dileyen Oktay, “Saldırının savunmasız, masum insanlarının hedef almasını nefretle lanetliyoruz. Bu vahşeti iki yıldır planladığı anlaşılan teröristleri, sayın cumhurbaşkanımızı, ülkemizi ve tarihimizi hedef almaları olayın bir diğer üzücü boyutunu teşkil etmektedir. Milletimiz liderine her zaman olduğu gibi yine sahip çıkacak, bu tür kirli operasyonlara asla müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şu açıklamalarda bulundu:

“Müslümanlar; dünya genelinde ayrımcılık, nefret söylemlerinin mağduru olmaya devam etmektedir. Yaşanan bu terör eylemi, İslam düşmanlığının sınırları olmadığı bir kez daha göstermiştir. Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz.

Bu saldırı Yeni Zelanda özelinde dünyanın ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama kültürüne bir kez daha dikkat çekmiştir. Türkiye bu mücadelede Yeni Zelanda’ya elinden gelen tüm desteği vermeye hazırdır.”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar