için kaldı

Dünya Ralli Şampiyonası'nda ödüller sahiplerini buldu

Türkiye'de düzenlenen, Dünya Ralli Şampiyonası'nda derece giren pilotlar ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda ödüller sahiplerini buldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
16 Eylül 2018 Pazar 14:33

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Muğla ve çevresinde, Türkiye Rallisi adıyla 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlediği organizasyona 22 ayrı ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi'nin finalinde ödül kazanan yarışmacılara ödüllerini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde şunları söyledi:

Perşembe gününden bu yana çok farklı bir yarışmaya Dünya Ralli Şampiyonasına şahit olduk. Bu şampiyonanın en önemli özelliği 133 kanalda yayınlanması, 800 milyon insanın takip etmesi, ülkemizin güzelliklerinin yayınlanmasında vesile olan bu ralliyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl yine beraber olacağız, beraber izleyeceğiz, takip edeceğiz.

Şampiyonada bir ilk

Ralli şampiyonuna, Uluslararası Otomobil Sporları Birliği (FIA) organizasyonlarında daha önce tanık olunmamış farklı bir hediye verilecek. TOSFED, WRC tarihinde ilke imza atarak şampiyona, 47 metrelik lüks süper yatla bir hafta Türkiye tatili ödülü verecek. Bu, ralli tarihinin en büyük ödülü olarak WRC kayıtlarına girecek.

Türkiye Rallisi'nde 72 gözetmen, 350 sektör olmak üzere 912 kişi görev yaptı. Ayrıca Avrupa'nın farklı ülkelerinden 19 FIA üst düzey görevli, 30 derecelendirme ve televizyon yayını görevlisi olmak üzere 49 yabancı görev aldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar