Dört AB ülkesinden İsrail'e 'Doğu Kudüs' uyarısı

Avrupa Birliği'nin dört büyük ülkesi, dışişleri bakanları aracılığıyla İsrail'i uyardı. Alman, Fransız, İtalyan ve İspanyol bakanlar İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yerleşim politikasından vazgeçme çağrısında bulundu.

Dört AB ülkesinden İsrail'e 'Doğu Kudüs' uyarısı
Son Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 15:20
21 Ocak 2022 Cuma 15:03

Avrupa Birliği üyeleri dışişleri bakanlığı aracılığıyla İsrail’e uyarılarda bulundu. Almanya, Fransa. İtalya ve İspanya bakanları Doğu Kudüs’teki yerleşim politikalarından vazgeçme çağrısıyla İsrail’i uyardı.

Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya dışişleri bakanları İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yerleşim politikasını gözden geçirme çağrısında bulundu. Avrupa Birliği (AB) üyesi dört ülkenin dışişleri bakanlarının imzaladığı ortak metinde, Kudüs'ün doğusunda inşa edilen yüzlerce konuttan oluşan yerleşim bölgesinin, 'Batı Şeria'yı Doğu Kudüs'ten daha da koparacağı ve iki devletli çözümün önünde yeni bir engel oluşturacağı' belirtildi.

'ULUSLARARASI HUKUK AÇIKÇA İHLAL EDİLİYOR'

"İsrail yerleşimleri uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal etmekte ve İsraillilerle Filistinliler arasında adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışın önünde engel oluşturmaktadır" denilen metinde, planlanan bu konutların Filistin devletinin işlerliğini doğrudan tehlikeye attığı ifade edildi. Dört ülkenin dışişleri bakanları ayrıca, "İsrail makamlarını bu karardan vazgeçmeye önemle davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar