Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü: Peşini bırakmadık, Bakanlığımız yeri İBB'den teslim alacak ve yaptıracağız

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, İBB kararı ile Yenidoğan metro inşaatının hafriyat dökülerek kapatılma sürecini anlattı. Döğücü, "Biz peşini bırakmadık bu olayın tabi. Vatandaşlarımızın şikayetlerini Ulaştırma Bakanlığımıza ulaştırdık. Bakanlığımız yeri İBB'den teslim alacak ve yaptıracağız." açıklamasını yaptı

Son Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 19:26
13 Ocak 2023 Cuma 19:11

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti döneminde yapımına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro inşaatının durdurulması tepki çekmişti.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun talimatıyla durdurulan inşaata hafriyat dökülerek kapatıldı.

O anlara ilişkin görüntüler Türkiye'nin gündemine oturdu.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü metro inşaatının durdurulmasına Twitter hesabından tepki göstererek "Daha önce Sancaktepe’de bir türlü bitiremedikleri metroya ikinci başlama töreni yapan İBB’ye soruyoruz. Bugün üstüne toprak attığınız Yenidoğan Metrosu için de bir “Metro İptal Etme Töreni” düzenleyecek misiniz?" açıklaması yapmıştı.

"Yatırımı alınmış, planları yapılmıştı"

Döğücü, Adem Metan'ın Peki Ya Sonra programında o süreci anlattarak Yenidoğan halkına da bir müjde verdi.

Düğüncü şu ifadeleri kullandı:

"İBB'nin metro aksları ileilgili çalışmaları vardı. Belli bir süreç durdurul ertelendi... Bizim de tam da buradan geçen bir metro süreci vardı. Şimdiki İBB yönetimi ile planlandı yatırımlar alındı zaten yatırımlar alınmıştı da düğmesine bastılar.

Çok ihtiyaç olan bir aks var Yenidoğan'dan hastaneye başlanacak kılçık hat denen bir hat.

"İnşaatı yapılmış, şantiyesi kurulmuş"

Orasının da yüzde 4 oranında açılmış, inşaatı yapılmış, şantiyesi kurulmuş, şantiyesi belirlenmiş. Orayı maalesef burası çok kullanan yok diye başlamış inşaatı hafriyat toprakları ile kapatmaya başladılar.

"Tamamen toprakla doldurdular"

Tamamen doldurdular inanabiliyor musunuz. Orası 7 km uzunluğunda bir hat. Hafriyat dökümünden para kazandılar. Vatandaştan çok tepki çekti. Vatandaş 'biz metro hattı var diye buradan ev aldık yatırım yaptık' dediler.

"Biz işin peşini bırakmadık"

Biz peşini bırakmadık bu olayın tabi. Vatandaşlarımızın şikayetlerini Ulaştırma Bakanlığımıza ulaştırdık. Bakanlığımız yeri İBB'den teslim alacak ve yaptıracağız.

"Hattı bakanlık yapacak

Adil Bey şu an İBB'den yeri teslim istedi. Umarım yeri verirler. Vermezlerse ikinci kez Sancaktepe'de nefretle karşılanırlar. Yenidoğan halkı çok tepkili."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar