Doğayı savunan köylülere biber gazı!

Aydın’da kurulmak istenen jeotermal enerji santraline karşı olan ve bunun için günlerdir eylem yapan köylülere, biber gazıyla müdahale edildi.

Doğayı savunan köylülere biber gazı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
5 Aralık 2018 Çarşamba 14:37

Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Kızılcaköy’de kurulmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı toprağı ve doğayı savunan köylülere, biber gazlı müdahale yapıldı.

Köylüler köy meydanında bulunan "direniş çadırlarını", üç gün önce JES yapılmak istenen arazinin karşısına taşıdı. Dün köylülerin şirket yetkililerini protesto etmesine jandarma ve polis müdahale etti. "Bize kucak açan yok. Oy vermeseydiniz diyorlar" diyen köylüler, asker ve polise "siz halkı değil şirketleri koruyorsunuz" diye bağırdı. Çocuklarıyla birlikte JES’i protesto eden köylüler, şirket çalışanlarına “askerin arkasına saklanmayın” diye tepki gösterirken, polis ve jandarmanın dünkü müdahalesinde bir kadın bayıldı.

TOMA ile müdahale 

Bugün de köye TOMA ile giren polis ve jandarma, aralarında çocukların ve yaşlıların da olduğu köylülere biber gazı ile müdahale etti. Polis ve jandarmanın sert müdahalesi nedeniyle bazı köylüler hastanelere kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen köylüler protesto alanını terk etmedi.

Gazeteci Özer Akdemir Kızılcaköy’de yaşanan protesto ve sert müdahalelerle ilgili sosyal medya hesabında görüntü ve fotoğraflar paylaştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar