Kadınlar camiye giremez kavgası! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mihrimah Sultan Camisi'nde namaz kılmak isteyen kadınlara engel olmaya çalışan kişinin tavrına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kadınlar camiye giremez kavgası! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan açıklama
Son Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 11:10
6 Mayıs 2021 Perşembe 11:10

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazan'ın, geçen yıl olduğu gibi bu sene de salgının gölgesinde geçtiğini belirtti.

Ali Erbaş, Ramazan'da camilerde cuma ve vakit namazlarının kılınabildiğini, teravih namazını ise ailelerin evlerde çocuklarıyla birlikte kıldığını hatırlattı.

"KEŞKE BÖYLE BİR OLAY YAŞANMASAYDI"

Erbaş, konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Mihrimah Sultan Camisi'nde yaşanan olayla ilgili konuştu.

Camiye girmek isteyen kadını engellemeye çalışan adamın hareketini değerlendiren Erbaş, şunları söyledi:

"Ebru Hanım, bir hoca hanım, öğretmen. Olay kendisiyle ilgili değil. Ben kendisine telefon ettim, görüştüm, üzüntümü paylaştım. Onun anlatması şöyle, oradaki itiraz eden beyefendi, zannediyorum bir başka kadın topluluğuna 'Camide sizin ne işiniz var' tarzında karşı çıkınca, Ebru Hanım, diğer hanım kardeşimizi savunmak için devreye girmiş. Yoksa kendisiyle alakalı bir şey değil. Tabii üzüldük, böyle bir olay keşke olmasaydı. Marjinal bir şey. Bizim 90 bin camimiz var. 90 bin camimizde binlerce kadın cemaatimiz var. Biz, camilerimizi kadınlarımızın ibadetine uygun hale getirmek için canla başla gayret ediyoruz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar