Devlet Bahçeli: YSK adaletli bir kararla milletin yüreğine su serpti

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, YSK'nın kararı hakkında ilk değerlendirmesini yaptı. Bahçeli, "6 Mayıs'ta YSK adaletli bir kararla milletin yüreğine su serpti" dedi

Devlet Bahçeli: YSK adaletli bir kararla milletin yüreğine su serpti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
8 Mayıs 2019 Çarşamba 11:15

Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirten Bahçeli, “Sıkılı yumruklar açılmalıdır. Tereddütle geçirdiğimiz her vakit kalmamıştır. Gerginlikler azaltılmalıdır. Kutuplaşarak mesafe alamayız. Günlük siyasi kavgaları bir tarafa bırakmak lazım” açıklamasını yaptı.

MHP’nin yerinin sinesinden doğduğu Türk milleti olduğunu ifade eden Bahçeli, “Unutmayınız ki geleceğini planlayamayan milletlerin hiç bir zaman parlak bir istikbali olmamıştır. Biz Türk milletiyiz biz Türkiye'yiz biz bin yıllık kardeşliğin bakiyesiyiz. Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. 31 Mart'ın kazananı açık ara farkla Cumhur ittifakıdır. Milli uzlaşmanın adı Cumhur ittifakı olmuştur. Bize göre 31 Mart düğümü çözmüş hükmünü vermiştir. Milletin sözünün üstüne söz söylemek imkansızdır.” diye konuştu

YSK’nın kararına da değinen Bahçeli’nin açıklamaları şöyle;

“YSK'nın oy çokluğuyla hakkın ve hukukun tercümanı olmuştur. İstanbul'un üzerindeki tartışmalar son bulmuştur. YSK'nın vermiş olduğu kararı alenen karalamak çarpıtmak kurul üyelerine çete üyeleri gibi iftiralarda bulunmak kirli bir ağızdır sakat bir zihniyettir. Cumhur ittifakına yönelik sistemli planlı ve tezgahlarla ilgili söyleyeceklerim vardır. 31 Mart'tan sonra Cumhur ittifakının kopmasını arzulayan çevrelere adeta cesaret gelmiştir.

6 Mayıs'ta YSK adaletli bir kararla milletin yüreğine su serpti.

Bunlar günlerce utanmadan sıkılmadan MHP ile AK Parti arasında bir sorun varmış gibi yazıp çizdiler. MHP’nin AK Parti’nin altını oyduğunu ahlaksızca ortaya sürdüler. MHP’nin oy oranı yüzde 18,81 ise AK Parti’nin de yüzde 35’tir dediler halbuki İl genel meclisinde iki partinin oyu yüzde 60,42 düzeyindedir.

Bir ara kum torbası değilim çıkış ile rest çeken zat bunlardan birisidir. Gıybet borsası kuruldu, bu sefiller fazilete sırt döndüler. Bu çevreler verimsiz toprak gibidirler.

Cumhur ittifakını bakışımızı 1 Mayıs’ta paylaştım. Müfteriler hayal kırıklığına uğradı. Cumhur ittifakıyla ilgili yorumları ciddiye almıyoruz ama böyle yaptıkça şımarıyorlar.  Bilmeyen varsa yeniden söyleyeyim Cumhur ittifakı Türk milletinin ta kendisidir.

Döviz kuru üzerinden millet tehdit edilmektedir. Türkiye ekonomisini hedef alanlara çıtını çıkarmayıp, ‘batıyoruz’ demek milli değildir. Milli gelirin dolar karşısında erimesine sevinenler Türk değildir.

YSK İstanbul seçimlerini görüşürken yükselen döviz kuru neyin mesajıdır. Ne söylenmek istenmektedir. Türkiye bir saldırı altındayken duyarsız kalmak, patates, soğan edebiyatı yapıp işsizliği öne sürmek satılık ruhların işidir.

Türk milleti kıskaca alınmak, manevra alanı daraltılmak istenmektedir Ya F-35 ya S-400 dayatması ile sabrımızı test ediyorlar. ‘NATO’dan çıkarırız’ diye tehdit ediyorlar. FETÖ elebaşını bize verin diyoruz. FETÖ’cüleri baskıya uğrayanlar diye tanımlıyorlar.

Günlerdir İstanbul seçimlerini konuştuk. İstanbul seçimlerine gölge düştüğü açıktı. Sandık yolsuzluğu YSK'ya sunulmuştu. Sandık kurullarının oluşumunda büyük sorun oluşmuştur. CHP yöneticileri pazartesi gününe kadar terbiye dışı ifadelerle tehdit etmiştir. Yüce Divan hatırlatması yapan, CHP'nin iflas etmiş sözcüsüdür. Ekrem İmamoğlu'nun T.C'yi eklemesinin bana kapak olacağını söylemiş, aferin çok güzel laf ettin. Sevsinler senin kapağını...Sana çoktan kapak oldu da ya duymadın ya da duyurmadılar. Önce T.C tabelasını asarlar, arkadan tıkır tıkır işlerine bakarlar, Kandil'in destek mesajından mutluluk duyarlar. Önde başka, arkada başkalar.

Yargıya çete diyen, sözde bir partinin genel başkanlığını yapan gel dokunulmazlığın kaldırılması için talep ver ilk oyu ben vermezsen namerdim diyorum

Bahçeli’den Gül’e '367' yanıtı

Sayın eski cumhurbaşkanının paylaşımını okudum. Doğru değildir. AKP’ye vefasızlık yapıyor. MHP’ye de hiç olmazsa saygısızlık duyusun."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar