için kaldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam kampında konuştu. Bahçeli, İstanbul'daki seçimin tekrarının çözüm olarak düşünülebileceğini ifade etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Nisan 2019 Cumartesi 11:06

Kızılcahamam'da konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinin kazananının Cumhur İttifakı olduğunu söyledi.

Herkesin kendine yakışanı yapacağını dile getiren Bahçeli, millete hizmet yolundan ayrılmayacağını belirtti. Bahçeli, milli bekayı savunmaktan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle,

“31 Mart seçimleri genel anlamda huzur ve sakin geçmiştir. Seçime katılım oranı yüzde 85’i bulmuştur. Geleceğimizi kundaklamaya çalışan dış güçler kaybetmiştir. Zillet ittifakı ne yapmışsa duymamıştır.

Türk demokrasisi her türlü engellemeye rağmen gelişmeye açık vasfını korumuştur. Sandık yolsuzluklarına göz yummayız.

31 Mart seçimleri ile ilgili, MHP ile AK Parti seçimden başarılı ile çıkmış. Gönül isterdi ki daha fazla belediye başkanlıklarını kazanalım. Bütün sonuçları sandık sandık izleyeceğiz.

 Seçimlerde 3658 belediye meclis üyesi partimizden seçilmiştir. MHP yürüyüşüne devam edecektir.

Belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin sayısal üstünlüğü Cumhur İttifakı’ndadır. Zillet ittifakının kolu ve kanadı kırıktır.

"HDP bütün imkanlarıyla CHP’ye çalışmıştır"

Zillet İttifakı’nın ana aktörü CHP’nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülmektedir. Kazanırken kayıp böyle bir şeydir. CHP’nin yönetimini üstlendiği belediyelerde, Meclis üyelerinin ağırlığı Cumhur İttifakı’ndan yanadır. Tokmağın kimde olduğu aşikardır. HDP bütün imkanlarıyla CHP’ye çalışmıştır. CHP’nin kuklasına dönenler, MHP’ye engel olma önüne geçmek amacıyla kumandayla hareket edenler iki cihanda da yerleri olmayan kötülerdir. Bunlar PKK’nın emellerine hizmet etmişlerdir. Bunlar Türkiye düşmanlarının gölgesine sığınmışlardır. Başkasına kazandırayım derken, kendi kalelerine gol üstüne gol atmışlardır.

"Üç büyük şehirde çok tehlikeli bir oyun oynanmıştır"

 İstanbul’da Ankara’da İzmir’de Adana’da Mersin’de Antalya’da Zillet İttifakı’na HDP PKK kan nakli yapmıştır. Üstelik FETÖ’cüler her yerde açık açık göstere göstere Zillet İttifakı’na çalışmışlardır. Maalesef üç büyük şehirde çok tehlikeli bir oyun oynanmıştır. Büyükşehir ilçe belediyelerinde sayısal ve siyasal üstünlük Cumhur İttifakı’ndayken, büyükşehir yönetimleri çelişkiye bakınız ki CHP’ye geçmiştir.

"Seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilir"

İstanbul'da sular durulmamıştır. CHP'nin adayı mazbataya hak kazanmış gibi görünse de seçimlere şaibe karıştığı ortadadır. Hayali seçmen yazımı sandık görevlileri hakkındaki kuşkular, oy kaydırmalar, FETÖ iddiaları İstanbul'da seçimi gölgelemiştir. Seçimi kazanan kim olursa olsun saygı duyarız. Binali Yıldırım lehine 16 bin oy nasıl çalındı? Sandık yolsuzlukları sonucu gölgeledi. İstanbul'da seçimi tekrarlamak en mantıklı yol olacaktır. Seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilir.  Çalınmış bir zafer kimseye fayda getirmez.

"Fransa Türk milletinden özür dilemelidir"

Bir yanda seçim sonuçları üzerinde tartışmalar sürerken, ülkemizi ilgilendiren uluslararası gelişmeler endişe vericidir. Sudan'dar darbe olmuştur, Libya kaynayan kazan olmuştur. Fransa ve İtalya sözde Ermeni soykırımını gündeme getirmişlerdir. Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesi utanç verici bir rezalettir. Fransa anacaksa Afrika'da öldürdüğü masumları anmalıdır. Biraz onuru varsa Türk milletinden özür dilemelidir. Öte yandan ABD provokasyonlarına devam etmektedir. Terör örgütlerine silah sağmaktadır."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar