Bahçeli Cumhur İttifakı'nı bitirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli Cumhur İttifakı'nı bitirdiklerini, “Hiçbir ittifak beklentimiz kalmadı” sözleriyle açıkladı.

Bahçeli Cumhur İttifakı'nı bitirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
23 Ekim 2018 Salı 10:58

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'nı bitirdiklerini açıkladı.

İslam toplumlarının akıl merhamet ve adaletten uzaklaştığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yemen'de 13 milyon kişi karnını doyuracak imkandan yoksundur. İslam ülkelerinde milyonlarca insan yerinden kopmuştur. Yerin altı zengin, yerin üstü harap haldedir. Bu tablonun neresinde efendimizin mesaj ve ilkeleri vardır? Yaşananların neresi İslamın tevhid inancının hükümlerine uygundur. Var olan kördüğüm nasıl çözülecektir” ifadelerini kullandı.

Cemal Kaşıkçı açıklaması

Cemal Kaşıkçı hakkında da konuşan Devlet Bahçeli, “Günlerdir Cemal Kaşıkçı'yı konuşuyoruz. Yapılan yorumları, görüşleri duyuyoruz. Kaşıkçı uluslararası krize dönüşmüştür. Suudi Arabistan yönetimi Kaşıkçı'nın kayboluşundan 18 gün sonra çıkan bir arbedede hayatını kaybetmiştir. Boğulduğu, cesedinin gizemli adli tıp uzmanı tarafından parçalandığı ileri sürülmüştür. Ortada bir vahşet, karşımızda bir cinayet vardır. Cesedinin nereye gömüldüğü belli değildir. Ancak tüm oklar veliaht prensi işaret etmektedir.” İfadelerini kullandı.

"Af teklifinin arkasındayız"

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Teklifimizin tartışmasız arkasındayız. Bundan geri dönüş yok. Kanun teklifimizi sadece cezaevleri boşalsın diye vermedik. Cezaevlerindeki karanlık manzarayı gözden uzak tutmadık. Bizim teklifimizin 3. Maddesinde kapsam dışında tutulanları tek tek sıralıyoruzBizim teklifimizi uyuşturucu eksenine endekslemek tarifi olmayan insafsızlıktır.

Uyuşturucu barolarını konuşan yoktur. Garibanlardan ne isteniyor? Gün yüzüne çıkmak onların hakkı değil mi? Hadi baronların yakasını tutalım. Biz teklifimiz sunduk. Karar TBMM’nindir. MHP teklif metninden asla taviz vermeyecektir.

"İttifak arayışımız kalmadı"

Biz teklifimizi sunduk, karar TBMM'nindir. Kararlarına saygı duyarız ancak MHP tekliften asla taviz vermeyecek. Özgürlük bir insan hakkıdır. MHP olarak kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak daha diğer tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Hiçbir ittifak çatladı, çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını devam ettiremeyecektir. AK Parti içinde ittifakı dinamitlemek isteyenler taklalar atabilirler. Yasal zemin aramaya son vermenin vakti gelmiştir. Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik hiçbir ittifak arayışımız artık kalmadı. Oyalamaya, ümitlerle oynamaya gerek yoktur. Kendi yolumuzu yalnızca kendimiz çizeceğiz. Kendi adaylarımızla katılıp Türkiye'nin her seçim bölgesinde yer alacağız.

Andımız açıklaması

MHP'nin yarım asırlık mücadelesinde millet anlayışı uzaklaştırıcı olmamıştır. Kültürel eksende 'Ne mutlu Türk'ün diyecek' eksende yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda millet kavramı birleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti kavramı içerisinde kucaklamaktadır. Kültürlerin üst kimlikle buluşması asıl ve esastır.

MHP'nin yarım asırlık mücadelesinde millet anlayışı uzaklaştırıcı olmamıştır. Kültürel eksende 'Ne mutlu Türk'ün diyecek' eksende yer almıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda millet kavramı birleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşittir. Partimiz ülkemizde yaşayan kardeşlerimizi Türk milleti kavramı içerisinde kucaklamaktadır. Kültürlerin üst kimlikle buluşması asıl ve esastır. Türklük üst kimliktir. Elbette Türküz, Türkçüyüz. Andımız Türk milletinin ruh kökünden kopmuştur. Danıştay çözülme sürecinin kötü bir hatırasını söküp atmıştır. Doğru yapmıştır. Çözülme sürecinin kamburundan kurtulmuştur. Bu hazımsızlığın maksadını nasıl yorumlayalım? Neymiş, Danıştay sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymş. Bunların hepsi zırvadır, temelsizdir. Papaz kararına ses çıkaramayanlar, andımızın okunduğunu duyunca ayağa kalkmışlar. Andımız etnik bir ifade değildir. Türk'üm demek ayıp mıdır, doğruyum demek yanlış mıdır? Bize kırmızı çizgi hatırlatması yapan gafiller utanmasınlar ki, MHP'nin kırmızı çizgisi Türklüktür. Biz ne faşist, ne kafatasçıyız. Türk olmanın bir bedeli varsa, can feda olsun. Türklükten taviz vermeyiz."

Bahçeli'den yeni açıklama

MHP lider Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı bitti yorumlarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında, ''Cumhur İttifakı duruyor, yerel seçimde ittifak yok.'' cümlelerini kullandı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Kiraz En beğenilen yorum
Başkanım ne olur okuldaki güvenlikçiler kalıcı kalsın allah için geci çalışmasınlar lütfen ne olur başkanım
Kiraz
BAŞKANIM NE OLUR OKULDAKİ ÖZELGÜNENLİKÇİLER GECİCİ OLMASIN KALICI ÇALIŞSINLAR LÜTFEN