DEVA Partili Metin Gürcan yeniden tutuklandı

Tutuklu olarak yargılanırken tahliye olan, ardından savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan yeniden tutuklandı.

DEVA Partili Metin Gürcan yeniden tutuklandı
Son Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 15:16
13 Mayıs 2022 Cuma 15:14

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu üyesi, emekli yüzbaşı Metin Gürcan, “askeri ve siyasi casusluk” ve “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçlamaları ile 29 Kasım 2021’de tutuklanmıştı.

Gürcan, mahkeme kararının ardından tahliye edilmişti. ‘Casusluk’ suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen Gürcan’ın, adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verildi. Kararın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gürcan’ın tahliye edilmesine itiraz etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilen karar sonrası Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı kabul etti, Gürcan hakkında yeniden tutuklama kararı verildi ve Gürcan sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildi. Yeniden mahkeme huzuruna çıkarılan Gürcan tekrar tutuklandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar