için kaldı

internet siteleri niye çöktü?

İnternette pek çok büyük site çöktü. Aralarında İngiliz e-devleti, The Guardian, New York Times, Financial Times, Twitch, Reddit, BBC, Amazon'un da bulunduğu trafiği çok yüksek pek çok kuruluşa ait siteleri de etkileyen aksaklığın Fastly ismindeki içerik dağıtım ağı (CDN) sağlayıcısından kaynaklandı

internet siteleri niye çöktü?
Son Güncelleme: 8 Haziran 2021 Salı 15:00
8 Haziran 2021 Salı 14:57

Türkiye saati ile 13 sıralarında aralarında İngiliz e-devleti, The Guardian, New York Times, Financial Times, BBC, Twitch, The Verge, Reddit, Amazon gibi trafiği çok yüksek pek çok kuruluşa ait büyük web sitesi çöktü.

İlgili web sitelerine erişmeye çalışan kişiler sayfaya girmek istediğinde 'bağlantı hatası' ve 'error 503' hatasıyla karşılaşırken, Twitter, Paypal vb. bazı sitelerde de kısmi sorunlar yaşanıyor.

 The Guardian'ın açıklamasına göre sorun sitelerin bulut bilişim hizmeti aldıkları Fastly platformu nedeninden kaynaklandı. BBC gibi bazı siteler sistemini Fastly ağından taşıyarak internet sitelerini yeniden hizmete alabilse de tüm dünyayı etkileyen sorun pek çok web sitesi için devam ediyor.

Hatta, arızadan etkilenen popüler teknoloji platformlarından The Verge'ün haberi paylaşmak için Twitter üzerinden Google Dokümanları kullanmak zorunda kaldığı görüldü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar