Destici’den İdam açıklaması

Katıldığı programda idam hakkında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "Bir küçük yaşta çocuklarımızı, kadınlarımızı tecavüz edip öldüren sapıklar için, diğeri de terör eylemi gerçekleştiren teröristler için idam cezasını istiyoruz" dedi

Destici’den İdam açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
9 Ağustos 2018 Perşembe 16:21

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici idam cezası hakkında konuştu. İdamı ilk defa gündeme getirmediklerini belirten Destici, idamın kaldırılmasına da karşı olduklarını belirtti. Toplum için siyaset yaptıklarını ifade eden Destici, milletin beklentilerini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.  

Destici şu ifadeleri kullandı:

“TBMM'de 400 sayısı gerekiyor. Biz diyoruz ki Meclis'te 400 oy alsa bile referanduma gitsin diyoruz. Bütün suçlar, cinayetler için bir idam talebi ortaya koymuyoruz. Bir intikam duygusuyla ortaya getirilmiş bir teklif değil.  ABD idamı uyguluyor. 1976'dan bu yana yılda 11 kişiye tekabül ediyor. Çok vahşice de olsa, her suçun karşısında idam olsun diye bir talebimiz yok.

Bizim idam teklifimize gelen eleştirilere baktığımız zaman masum insanların da idam edilebileceği, bunun için savunma mekanizması olmayacağı şekilde geliyor. Biz bunu sıfıra indirmeye çalışıyoruz. İnsan kararının olduğu her yerde hata olabilir. Ceza kanunlarımızda, hukuk sistemimizdeki açıkları ortadan kaldırmamız lazım. Kamu vicdanının rahatlaması adına bir takım değişiklikler yapmak zorundayız.

Siyasi suçlar için bir talebimiz yok. Biz somut bir şekilde, BBP olarak iki kesim için idam cezası istedik. Bir cani sapıklar için istedik, bir diğeri de silah sıkan teröristler için istiyoruz. BBP'nin somut bir çerçevesi var."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar