için kaldı

Sahilde yoğun kalabalık! Denize girmek isteyenler o kente akın etti

Kurban Bayramı tatili sebebiyle denize girmek isteyenler Tekirdağ'ın Marmara Ereğli ilçesi sahillerine akın etti. Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı bölgede sahiller doldu.

Sahilde yoğun kalabalık! Denize girmek isteyenler o kente akın etti
Son Güncelleme: 2 Ağustos 2020 Pazar 10:13
2 Ağustos 2020 Pazar 10:06

Marmara Denizi'ne kıyısı olan Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi sahilleri, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde doldu. Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı ilçede tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren deniz keyfi yapmak için sahillere akın etti. İstanbul'dan Tekirdağ'a gelen Emre Sezgin, sosyal mesafe nedeniyle bayramlaşmanın yapılamadığın ve bunun için de kurban kestikten sonra ailesiyle birlikte denize geldiklerini söyledi.

"Hava sıcak denize kaçalım dedik"

Tatilcilerden Sezgin, "Birinci günü kurbanı kestik. Havalar sıcak denize kaçalım, dedik. Deniz çok güzel. Bayramlaşma bitti. Sosyal mesafe telefonla bayramlaştık. Kimseyle yakınlaşamadık" diye konuştu. Hava sıcak olduğu için bayramda deniz kenarına geldiğini belirten Recai Emre ise, "Havalar sıcak biz de 'denize gidelim' dedik, bayramlaşma zaten yapamıyoruz ve ailece denize geldik" dedi.

"Kurallara uyulursa sıkıntı yaşanmaz"

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ise bayram tatili olması nedeniyle sahillerin dolduğunu belirterek, "Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bir de buna bayram tatili eklenince vatandaşlar sosyal mesafe gereği bayram ziyaretlerini yapamadılar. Bunun için de günlerini değerlendirmek için denize gelmeyi tercih ettiler. Biz belediye olarak vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını istiyoruz. Çünkü kurallara uyulursa sıkıntı ve problemler yaşanmaz" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar