Deniz Kuvvetleri ve Jandarma'ya FETÖ operasyonu: 92 asker hakkında gözaltı kararı

Son dakika haberine göre, jandarma ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na FETÖ operasyonu düzenleniyor. Operasyon kapsamında 92 asker hakkında gözaltı kararı var

Deniz Kuvvetleri ve Jandarma'ya FETÖ operasyonu: 92 asker hakkında gözaltı kararı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Kasım 2018 Salı 09:34

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında Jandarma ve Deniz Kuvvetlerinden 8'i muvazzaf 92 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Jandarma Genel Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ' nün Mahrem İmamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen jandarmadan 24 üsteğmen, 32 teğmen; deniz kuvvetlerinden 1 üsteğmen, 35 astsubay olmak üzere toplam 92 şüpheli hakkında 20.11.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerin 8’i aktif görevdedir. Diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulanmıştır. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet

Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüklerince devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Konya merkezli 21 ilde de operasyon

Konya merkezli 21 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da ByLock operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında şu ana kadar 37 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar