için kaldı

Mahmut Can Kalkan’ın kardeşi: Deli numarası yapıyor

Ailesini siyanürlü limonata içirerek öldüren Mahmut Can Kalkan’ın kardeşi Emircan, “O psikopat hasta değil. Bu anlaşılacak ve hapiste çürüyecek. Deli numarası yapıyor” diye konuştu.

Mahmut Can Kalkan’ın kardeşi: Deli numarası yapıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
28 Mayıs 2019 Salı 09:51

 

İzmir Bayraklı’da Mahmut Can Kalkavan, anne ve babasına siyanürlü limonata içirerek öldürmüş iki kardeşini de öldürme teşebbüsünde bulunmuştu. Kalkavan’ın cezaevinde bir gün kaldıktan sonra şizofren teşhisi konduğu için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine, kardeşi Emircan Kalkan büyük tepki gösterdi. Abisinin asla hasta olduğuna inanmadığını, onun cani, psikopat ve uyuşturucu müptelası bir katil olduğunu söyledi.

“Deli numarası yapıyor”

Şizofren teşhisi konulan Kalkan'ın hastaneye sevk edildiğini öğrendiği anda acısının ikiye katlandığını söyleyen Emircan Kalkan, "Ama prosedür böyleymiş, üç aylık tedavinin ardından hastaneden rapor çıkacak ve bu kişinin manyak bir katil olduğu anlaşılacak. Ben o psikopattan şikayetçiyim, Türk adaletine güveniyorum, en ağır cezayı alacak. Deli numarası yapıyor, o çok tehlikeli bir katil, raporda da deli değil, katil olduğunun ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre; Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi, 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan, internetten sipariş ettiği siyanürle anne, baba ve kardeşlerine limonata hazırlamıştı. Gözü dönmüş caninin verdiği zehirli limonatayı içen baba Mehmet (46) ve anne Fatma Kalkan (39) ölmüş, içmek istemedikleri limonata üzerlerine dökülen Emircan (16) ile Mehmet Taha Kalkan (4) ise yaralanmıştı. Taburcu edilen 2 kardeş dedelerinin yanına gönderilirken, şizofren teşhisi konulan Mahmut, Buca Cezaevi'nde bir gün kaldıktan sonra Manisa Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Rapor gerçeği gösterecek

Kalkan'ın gerçekten şizofren olup olmadığının, üç aylık bir tedavinin ardından, İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde hazırlanacak heyet raporuna göre karar verileceği öğrenildi. Avukat Çiler Koşar, "Heyet raporunda cezai ehliyeti yoktur" tespiti yapılırsa kişiye ceza verilmez" şeklinde konuştu.

Katil zanlısı Mahmut Can Kalkan'a sağlık raporunda geçici olarak şizofreni tanısı konulduğunu hatırlatan, öldürmeye çalıştığı kardeşi Emircan Kalkan, "Tamamen prosedür gereği hastaneye sevk edildiği bize iletildi. Ben bir an önce layık olduğu yere, hapishaneye gönderilmesini bekliyorum." dedi.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar