için kaldı

DEAŞ'ın 36 canlı bomba talimatı ortaya çıktı!

14 ülke için terör örgütü DEAŞ’ın yeni canlı bomba talimatı verdiği öne sürüldü. DEAŞ’ın elebaşılarından Ebu Hamza imzalı mektupta örgüt sorumlularından Ebu Malik’e “36 canlı bomba hazırla” talimatı verdiği iddia edildi.

DEAŞ'ın 36 canlı bomba talimatı ortaya çıktı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:34

Terör örgütü DEAŞ’ın 36 canlı bombayı sahaya sürdüğü iddia edildi. Örgütün sözde Dış İlişkiler Sorumlusu Ebu Hamza tarafından canlı bomba eğitim sorumlusuna gönderilen talimatı ele geçirildi. Belgeye göre DEAŞ'lı Ebu Hamza, örgütün 'Tefhih' (bomba eğitim) birim sorumlusu Ebu Malik'e "En kısa sürede 36 Ameliye İstişhadi (İntihar Eylemcisi) hazırlansın" emri verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre: ABD tarafından 2016 yılı ortalarından itibaren Suriye'nin çöl bölgesi Suhne ve çevresine yerleştirilen DEAŞ'lılar, burada kendilerine küçük bir koloni kurdu. Kazdıkları yeraltı sığınaklarında yaşayan teröristler eğitim faaliyetlerini hiç kesintiye uğratmadı.

Deyrizor bölge aktivistlerinden Şadi Amir, 200 kilometrelik çöl aksının T-2, Suhne ve İbni Muayna bölgelerinin tamamen DEAŞ kontrolünde olduğu bilgisini verdi. "Yüzlerce kilometrekarelik alan DEAŞ'a tahsis edildi ve bu alanda 1700 militan var" diyen Amiri, DEAŞ'ın eylem etkinliğinin Tedmur, Menacim ve El Eseriye bölgelerine uzandığını kaydetti.

ABD orayı bombalamadı

Esed ve İran destekli terör gruplarına yönelik son 6 aylık dilimde 70'den fazla operasyon yapıldığını kaydeden Amir, "DEAŞ bu bölgeye ABD tarafından Rakka operasyon sürecinde yerleştirildi. Sonrasında ABD buraya yönelik hiçbir kara ve hava bombardımanı düzenlemedi.

Hedef Esed ve İran birliklerinin Şam ve Humus'la Deyrizor'un Irak kara bağlantısını zora sokmaktı. Teröristler 2018 yılı içerisinde bu bölgeden gerçekleşen tüm kara sevkiyatlarına saldırarak bu konuda ciddi etkinlik gösterdi ve bağlantı koridorunu zora soktu" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar