''ABD'nin Yeni Suriye planı var''

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesinden sonra neler olacak? şeklinde bir yazı yazdı. Selvi yazısında, DEAŞ'ın kozmik bilgilerinin ABD'nin eline geçtiğini belirtti.

''ABD'nin Yeni Suriye planı var''
Son Güncelleme: 29 Ekim 2019 Salı 10:40
29 Ekim 2019 Salı 10:36

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Bağdadi'dan sonra yeni plan ne? başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda Abdulkadir Selvi, ''Operasyona katılan 8 helikopterin Kuzey Irak’ta ABD’nin kontrolündeki bir üsten havalandığı söyleniyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyon sürecinde ABD ile koordinasyon içinde olduğumuzu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Türkiye, ABD ile Bağdadi’nin etkisiz hale getirilmesinde işbirliği içinde olmuştur” dedi. Ama bu işbirliğinin şekli açıklanmıyor. Operasyonda ABD’nin, Irak ve Suriye’deki kendi kontrolündeki bölgelerden uçmayı tercih ettiği söyleniyor. Türk hava sahasının kullanıldığı yönünde bir bilgiye ulaşmadım. Bağdadi’nin doku örneklerinin Bucca cezaevinde kaldığı dönemden beri ABD’nin elinde olduğu söyleniyor. Vücut parçalarından kimliği belirlenmiş ama dişlerinden yapılan DNA testi emin olmalarını sağlamış. Bağdadi’nin ölümünün üzerinden 24 saat geçmeden yerine Abdullah Kardaş’ın getirildiği söyleniyor. Zaten Trump, “Kimi getireceklerini biliyoruz” demişti. Sadece “Abdullah Kardaş’ı atadık” demediği kalmıştı.Abdullah Kardaş, Bağdadi ile birlikte ABD’nin kontrolündeki Bucca kampında devşirilmiş bir isim. Bucca süreci sonucunda Bağdadi ile Kardaş, El Kaide’den ayrılıp DEAŞ’ı kurmuşlardı. ABD, Bağdadi’yi ortadan kaldırarak DEAŞ karşısında zaferini ilan ederken, Abdullah Kardaş’ı sahneye sürdü.'' cümlelerini kullandı. 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının devamında ''YENİ PLAN NE?

ABD, Suriye’ye girene kadar DEAŞ diye bir örgüt var mıydı? Dünyaya korku salan örgüt, Suriye’de ABD kontrolündeki bölgelerden Toyota marka araçlarla gelip tek bir silah atmadan Musul’u ele geçirerek adını duyurdu. Sonra Suriye’ye dönüp içsavaşı büyüttü. DEAŞ, Esad’ın kalmasının en büyük meşruiyet aracını oluşturdu, PKK/YPG’nin Batılıların gözünde radikal dinci teröristlere karşı savaşan seküler Kürt güçleri imajını kazanmasını sağladı. İngiliz anahtarı gibi her kapıyı açtı. Sonunda miadını doldurdu. ABD, Usame bin Ladin başkanlığında El Kaide’yi kurdu. Görevini tamamlayınca El Kaide’yi tasfiye edip Usame bin Ladin’i öldürdü. ABD, Bağdadi başkanlığında DEAŞ’ı kurdu. Miadını doldurduktan sonra Bağdadi öldürüldü. Bağdadi’nin ortadan kaldırıldığı operasyonda DEAŞ’a ait kozmik bilgilerin ABD’nin eline geçtiği söyleniyor. Hem militan ağı hem de örgütün yapılanması açısından, DEAŞ’ın kozmik sırları ABD’nin elinde. ABD isterse bu bilgilerle DEAŞ’ın dünyadaki tüm ağını çökertebilir. Usame Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyonda ele geçirilen bilgilerle El Kaide pasifize edilmişti. Şimdi sırada yeni bir Suriye ve yeni bir plan var. Bakalım yeni plana uygun örgüt hangisi olacak?'' ifadelerini kullandı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar