için kaldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Erdoğan ile Trump arasında planlanan bir görüşme yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Erdoğan ile Trump arasında planlanan bir görüşme yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
15 Ağustos 2018 Çarşamba 12:07

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın gündeme ilişkin açıklama yaptı. Ekonomide meydana gelen dalgalanmalar hakkında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcü İbrahim Kalın Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu ve kurda yaşanan dalgalanmanın TL ile ilgisini olmadığını söyledi.

"EKONOMİDEKİ NORMALLEŞME SÜRECEK"

Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisinin dünyaya entegre olmaya devam edeceğini belirten Kalın, “Trump yönetiminin içsiyasi sıkışıklıktan dolayı dış politikada gerginlikler başlttığını görüyoruz. ABD yönetiminin Kanada, Meksika, Rusya, Küba ve NATO gibi gerilimlere girdiğini gördük. Dünyanın ekonomik dengelerine ve ABD çıkarlarına zarar verdiği açık şekilde ortadadır. Alacağımız tedbirlerle, Türk ekonomisindeki normalleşmenin süreceğini görüyoruz” dedi

"MİLLİ VE YERLİ BİR TEPKİ"

 ABD’ye ürünlerine karşı yapılan ek vergi uygulaması hakkında da konuşan Kalın, “Bazı ABD ürünlerine ek vergi getirilmesi konusunda kararlar alındı. Bu tepkileri vatandaşlarımızın da sahiplendiğini görüyoruz. Türkiye ekonomik savaştan yana değildir ancak kurumlarıyla bu saldırıları püskürtmek için gereken adımları atacaktır. Milli ve yerli bir tepki olarak görülmeli” açıklamasını yaptı

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MERKEL VE MACRON İLE GÖRÜŞECEK"

Kalın konuşmasına şöyle devam etti:

“Katar Emiri, Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelecek. Bu ziyareti biz önemsiyoruz. Katar'ın Türkiye'nin yanında olduğunun bir işaretidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bugün öğleden sonra Sayın Merkel ile, yarın da Sayın Makron'la telefon görüşmesi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın eylül başında Kırgızistan'a bir ziyareti gerçekleşecek.

"TÜRKİYE F-35'LERİN SADECE MÜŞTERİSİ DEĞİL, ORTAĞI"

Sayın Trump'ın imzaladığı madde büyük bir paketin içinde. Şu anda somut bir karşılığı yok. Pilotlarımızın eğitimi devam ediyor. Türkiye F-35'lerin sadece müşterisi değil, ortağıdır da... Şu ana kadar da üzerine düşen sorumlulukları da yerine getirmiştir. İş bu yöne giderse hukuk yollarına başvururuz. Umarım iş bu noktaya gelmez. Ülkemizdeki bu birlik ve dayanışma duygusunun bir mesaj olacağını düşünüyorum.

"BİR PAPAZ İÇİN TÜRKİYE'Yİ KAYBETME NOKTASONA GELDİLER"

Bir hayal kırıklığından bahsedeceksek Türkiye'nin yaşadığı hayal kırıklığından bahsedelim. Onlar bir papaz için Türkiye'yi kaybetme noktasına gelirken, onların PKK ve FETÖ konusunda somut bir adım attıklarını görmedik. Somut olarak bizi tatmin edici bir işbirliğini görmedik. YPG/PYD konusunda ABD'nin tutumu ortada. FETÖ elebaşı serbest şekilde yaşamaya devam ediyor. Eğer bir hayal kırıklığından bahsedeceksek Türkiye'nin daha derin olduğunu söylemek gerekir. Bizim NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımızın bu yönde adım atmaması kabul edilemez. Burada yargı bir süreci var. Biz yapıcı bir irade ortaya koyuyoruz. Biz gerilimden, savaştan, ilişkileri koparmaktan yana değiliz. Türkiye'nin egemenliğine, yargı bağımsızlığına tehdit olunca gereken tepkiyi veririz. Halkbank davası devam ediyor; Hakan Atilla haksız bir şekilde yargılandı, cezaya çarptırıldı. Bizim haklarımızı savunmamız vazifemizdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Trump arasında planlanan bir görüşme yok"

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar