için kaldı

Kalın ile görüşen McMaster ABD’nin PYD’ye silah vermeyeceğini teyit etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile dün gece telefonda görüştü

Kalın ile görüşen McMaster ABD’nin PYD’ye silah vermeyeceğini teyit etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
27 Ocak 2018 Cumartesi 10:47

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile dün gece telefonda görüştüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, PYD/YPG'ye silah verilmeyeceği hususu teyit edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile telefon görüşmesinde, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarının dikkate alınmak zorunda olduğu vurgulandı, yanlış anlamaları önlemek için yakın koordinasyon içinde olunması konusunda mutabık kalındı.

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması yapılmıştı. Görüşmede, Afrin'deki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın 5. gününde yapılan görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ve harekatla ilgili görüş teatisinin yanı sıra ikili konulara da değinildi. Resmi kaynaklar, ABD'nin açıklamasının görüşmeyi yansıtmadığını bildirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar