Sözcü Kalın: Ortak kanaat İdlib'de çözümün siyasi olması yönünde

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kalın, "Herkesin ortak kanaati çözümün askeri değil siyasi olması gerektiği yönünde." olduğunu vurguladı

Sözcü Kalın: Ortak kanaat İdlib'de çözümün siyasi olması yönünde
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
14 Eylül 2018 Cuma 18:38

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ev sahipliğinde Dolmabahçe Sarayı çalışma ofisinde düzenlenen Suriye konulu dörtlü zirve için hazırlık toplantısı, sona erdi. Toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

"İdlib'de çözüm askeri değil siyasi olmalıdır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İdlib toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kalın açıklamasında, "Herkesin ortak kanaati çözümün askeri değil siyasi olması gerektiği. İdlib, hassasiyetini korumaya devam ediyor. Bu konuda zaten bir mutabakat söz konusu. Özellikle İdlib'e yapılacak bir saldırının sonuçlarının çok ağır olacağı, hem insani krizlere yol açacağı hem yeni bir göç dalgasına sebep olacağı hem de devam etmekte olan siyasi süreçleri dinamitleyeceğine dair genel bir mutabakat var." dedi.

"Beklentimiz sivillerin korunması ve bir insani krizin çıkmaması"

Sözcü Kalın açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Soçi'ye yapacağı ziyaret, sonrasındaki girişimler büyük önem arz ediyor. Beklentimiz tabii ki İdlib'te mevcut statünün şu haliyle korunması. Sivillerin korunması bir insani krizin çıkmaması. Bizim uluslararası toplumdan, liderlerden beklentimiz burada Türkiye'ye daha açık, net destek vermeleri.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar