için kaldı

Sözcü İbrahim Kalın: (Emeklilikte yaşa takılanlar) Şu an bu konu hükûmetin gündeminde yok

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gazetecilerin sorularını yantladı..

Sözcü İbrahim Kalın: (Emeklilikte yaşa takılanlar) Şu an bu konu hükûmetin gündeminde yok
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
11 Eylül 2018 Salı 15:50

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın değerlendirmelerde bulundu. 

Sözcü İbrahim Kalın, "Türk ekonomisi uluslararası yatırımcılara güven veren bir ekonomi olarak yoluna devam etmektedir. Ekonomimiz dışarıdan gelen etkilere rağmen büyüdüğü görülüyor. Bilindiği gibi ekonomimiz 5,2 oranında büyüdü. Ekonomi ile ilgili bir panik havası yok. Bu türbülans olarak adlandırılan dönemi de aşacağımızı belirtmek isterim." açıklamasında bulundu.

"Öğrencilere yeni öğretim yılında başarılar diliyorum"

Pazartesi günü bütün güvenlik önlemlerini alacağız diyen Sözcü Kalın, "Yeni döneme 60 bin temizlik, 20 bin sivil güvenlik görevlendirilecek. Öğrencilere yeni öğretim yılında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Göç dalgası Avrupa'yı da etkiler"

Tahran Zirvesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın, "Bizim beklemediğimiz şekilde zirve canlı yayınlandı. Bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın gayretini tüm dünya görmüş oldu. İdlib'in Güney uçlarından itibaren süren saldırıları görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir ABD gazetesinde yazdığı yazıda olduğu gibi dünyanın elini taşın altına koyması lazım. İdlib'e yönelik saldırı sadece insani felakete yol açmaz. Yüzbinleri etkileyecek bir göç dalgası başka komplikasyonlara da yol açar. Göç dalgası Avrupa'yı da etkiler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyaretinin tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanımız BM'nin ardından Almanya'da devlet ziyareti gerçekleştirecek vurgusunu yapan Kalın açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: New York'tan doğrudan Almanya'ya geçecek. Almanya ile köklü ilişkilerimiz var. Güçlü bağlarımızın olduğu bir ülke. Avrupa'nın lider ülkelerinden biri. Bu ziyareti önemsiyoruz. Pozitif olarak gideceğiz. Alman mevkidaşlarımız da kapsamlı hazırlık yapıyor. İki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımı Azerbaycan'ı ziyaret edecek.

ABD'nin Filistin Kurtuluş Örgütü ile ilgili kararı

İbrahim Kalın, "Bu hamle Trump yönetiminin taraf olduğunu teyit ediyor. Bu hamle ABD'nin tarafsız arabuluculuk ilkesini yitirdiğini gösteriyor. Filistin halkına haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Elimiz kolumuz bağluı değil. Cumhurbaşkanımız bununla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Dünyadaki diğer liderlerle görüşmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Cumhur İttifakı'nın genel ruhunu muhafaza edilmesini önemsiyoruz"

Yerel seçimlerde ittifak kurulacak mı sorusuna Sözcü Kalın şu yanıtı verdi:  AK Parti Sözcüsü Sayın Çelik'in açıklaması oldu. Cumhur İttifakı'nın genel ruhunun muhafaza edilmesi önemsediğimiz bir yaklaşımdır. Spesifik olarak, daha detaylı olarak ittifak nasıl oluşur, bunun çalışılması lazım. Çalışmalar yapılınca liderlere arz edilecek. Cumhurbaşkanımızın Bahçeli'ye daveti olmadı, Bahçeli'nin de böyle bir talebi olmadı.

İstanbul'da yapılacak zirve 

İbrahim Kalın, "Liderlerin zirvede ele alacakları gündemi çalışacağız. Şu an her şey taslak. Bir takvim üzerinde de çalışacağız. Amaç Suriye başta olmak üzere bölgeyi eşgüdümlü ele almak. Görüşmelerin somut sonuçlar çıkaracağına inanıyoruz. Demin de ifade ettiğim gibi, meselenin tüm yükünü Türkiye'nin üstüne bırakmak çözüm üretmez, adil de değil. Meseleyi büyütmeden nasıl çözebiliriz diye bakınca paydaşların görüşmesi önemli." vurgusunu yaptı.

AB'nin mültecileri engellemek için oluşturduğu ordu 

AB'nin mültecilere engellemek için ordu oluşturdu haberlerini biz de haberlerden okuduk diyen Kalın, "Tabi, bizde ilk intiba olarak güvenlikçi bakıyorlar izlenimi oldu. İnsani kaygılardan ziyade sınırları koruyup, ülkemize almayalım izlenimi görüyoruz. Umarım yanılıyoruzdur. Avrupa ülkelerinin takındığı tavra bakınca bunun dışında bir tavır olmadığını da biliyoruz. 10 bin kişilik güvenlik gücünü kurabilirler ama bu meseleyi çözmez. Katliamlar devam ettikçe bu insanlar bir yerlere kaçabilirler. İdlib, Türkiye sınırı 150-160 kilometre. Sınıra dayanmış 750-800 bin insan var. Bunlara bizden yardım gidiyor. Güneyden bir dalga daha gelince bunu nasıl durduracaksınız. Meselenin yükünü sadece Türkiye'ye bırakmak çözüm olmayacak." dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar

Kalın, "Bu konu bugün gündeme gelmedi. Hükûmetin gündeminde de yok. Gündeme gelince bakılır. Bütçeye üreteceği maliyeti dikkate almak lazım." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'dolar baronları' açıklamasına yanıt 

Sözcü Kalın, "Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarını ciddiye almak mümkün değil. Bu saldırılarla bir şey elde edeceğini düşünüyorsa Cumhurbaşkanımızı da, siyaseti de bilmiyor diyebiliriz." açıklamsında bulundu.

"Karma eğitim devam ediyor"

Karma eğitim olduğu gibi devam edecek. Bu iddialar doğru değil diyen Kalın sözlerini şu cümlelerle tamamladı: Karma eğitim sistemi devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir. Bu tamamen gönüllük esasına bağlı olarak hem eğitim veren kurum açısından böyledir hem de oraya çocuklarını gönderecek aileler açısından, çocuklar açısından... Dolayısıyla burada opsiyonları çoğaltmak suretiyle bir demokratik görev yerine getirilmiş oluyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar