İmamoğlu yanıtladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamına davet edecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makamınıza davet edecek misiniz?" sorusuna, “Kendileri bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı. Randevu talebinde bulunacağım” yanıtını verdi.

İmamoğlu yanıtladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamına davet edecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
2 Temmuz 2019 Salı 12:48

İBB Başkanı İmamoğlu, görevi devraldıktan sonra siyasi partilerin ilk başkanlığına yapacağı ziyaretlerin ilkini, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yaptı.

Şişhane'deki CHP İl Başkanlığı binasına gelen İmamoğlu, burada CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından karşılandı.

​Ziyarette gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, siyasetin normalleşmesi için siyasi parti il başkanlıklarına ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

İmamoğlu, siyasi partilerin toplumun bütününü temsil ettiğini anlatarak, "Bu noktada özellikle siyasi partilerin, kendi refleksleri, size gelmese de sizi ziyaret etmese de ben ziyaretlerime devam ettim. 'Ben gittim, onlar gelmedi. Ben bir daha gitmem' diye asla böyle bir tavrım olmadı" diye konuştu.

“AK Parti randevu vermedi ama girişimlere devam edeceğiz”

Bir gazetecinin "AK Parti ve MHP'den randevu aldınız mı?" şeklindeki sorusu üzerine İmamoğlu, "MHP'den henüz dönüş almadık. AK Parti bize randevu vermedi ama girişimlere devam edeceğiz. Bu bizim yaptığımız uygulamanın bir eksikliği değildir. Uygulamayı güzel yaptık." dedi.

“Randevu talebinde bulunacağım”

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makamınıza davet edecek misiniz?" şeklindeki soru üzerine İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nı makama davet etmedim. Aksine 'Ben randevu talebinde bulunacağım' dedim. Doğrusu da o. Kendileri bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı. Randevu talebinde bulunacağım. Ondan sonra da bu ziyarette kendisi de uygun olursa davet de ederim. Yurt dışında olduğu için henüz davetimi yapmadım. TV yoluyla yaptım fakat fiili olarak randevu talep etmedim ama şimdi edeceğim" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

turan En beğenilen yorum
CUMHUR isterse makamına gelir senin davet etmene gerek yok...özerk misin ne sin sen kendini olduğun yerden daha yüksek demi görüyorsun ekoo...