Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UBER açıklaması

UBER taşımacılık hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "O organizasyonun başındaki, benden randevu istedi, vermedim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UBER açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 22:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir defa 16 Nisan'da biz Türkiye'de bir anayasa oylaması yapmadık mı?  Millet o defteri kapattı. Artık bir parlamenter demokrasi diye bir şey söz konusu değil. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştirme gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak." şeklinde konuştu.

"İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye bir şey yok"

İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye bir şey yok diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesela Cumhur İttifakı'nda böyle bir şey oluşur mu göreceğiz. 300'ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı konu. Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelince o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak. Mesela şu anda yeni bir şey duydum. Şu anda başkanlık yarışında olanları yardımcısı olarak atayacağını söylüyor. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin İYİ Parti'nin HDP'nin böyle bir derdi yok ki. Onlar zaten müşterek çalışıyorlar onlarla." açıklamasında bulundu.

"UBER randevu istedi vermedim"

UBER taşımacılık hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "O organizasyonun başındaki, benden randevu istedi, vermedim." dedi.

"Bedelli askerlik konusunu ben bir CHP zihniyetiyle düşünerek konuşmam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bedelli askerlik konusunu ben bir Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetiyle düşünerek konuşmam. Terörle mücadele ederken milletim bana yine devam derse benim görüşmem gereken yer bu konuyu genelkurmay başkanlığı, milli savunma bakanlığı ve danışmanlarımdır. Birikim var bunu biliyoruz. Eritme noktasında özellikle terör mücadelesi devam ederken ne kadar yapılabilir onlarla konuşuruz. 16 yıllık bir tecrübenin sahibiyim biz söylediğimiz zaman doğru söyleyeceğiz. Biz daha önce bedelli askerlik çıkardık. Yine otururuz değerlendirmelerimizi yaparız bakarız. Milletim sizinle devam derse, ben bu konuyu Genelkurmay Başkanımızla, yardımcılarımızla konuşuruz. Çünkü beklenti var biliyoruz. Ama terörle mücadele devam ederken, bunun nasıl olacağını yetkilerle görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar