Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaşıkçı ve Af açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışını gerçekleştirdiği törende Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı ve MHP'ni af teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaşıkçı ve Af açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
21 Ekim 2018 Pazar 17:49

"Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur"

Af teklifi ve kapsamı hakkında konuşan Erdoğan açıklamasının devamında şunları söyledi: Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. 50 bini aşkın uyuşturucu satıcısının cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Demokratik bir şekilde sordum, cevabımı aldım. Af, ne affı? Biz asla. Adil bir iktidar olamazsınız, adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması

Suudi Arabistan konsolosluğundan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılına yaklaştığımız şu günlerde Türkiye yeni bir dirilişin eşiğindedir. 16 yıldır ülkemizi hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık. Geleceğin altyapısını da kurduk. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme aşamasındayız. Cemal Kaşıkçı olayındaki hassasiyetler... Biz kararlıyız dedik. Bunu meydana çıkaracağız dedik. Salı günü grup toplantısında açıklayacağım. Burada adaleti arıyoruz. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım. Detayına gireceğim." vurgusunu yaptı. 

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar