Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tutukludan aday olmaz, düzenleme yapacağız

24 Haziran seçimleri öncesinde Yalovo'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adaylık şartları arasına hükümlü olmayı değil tutuklu olmayı da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı! Israrla o kişi çıkartmaya çalışıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tutukludan aday olmaz, düzenleme yapacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 16:07

Türkiye’nin 2023 hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin gelecek asrına damga vuracak bir seçimin eşiğinde yine milletimizin huzurundayız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmek için sizden izin istiyoruz. Bizim milletimizden başka kimseye diyet borcumuz yoktur.“ şeklinde konuştu.

"Biz bu üniversitelerde nice öğretmenler yetiştiriyoruz"

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce hakkında konuşan Erdoğan, “Bay Muharrem diyor ki ben fizik öğretmeniyim ama biz bu üniversitelerde nice öğretmenler yetiştiriyoruz. Doktoralı bir adayla Yalova'da yola çıktık. Uluslararası bilim ve kongre merkezi kuruyoruz. Yüksek öğrenim öğrencileri için 3 adet yurt binası inşa ettik. Yeni yurtları da kazandırıyoruz.“ açıklamasında bulundu.

"Millet dürüst olanlara oy veriyor"

24 Haziran seçimleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal engellileri kendi başınıza bıraktınız diyor. Yalanı bırakın. Genel Başkan yalan söyler, Cumhurbaşkanı adayı yalan söyler. Dürüst olun. Millet dürüst olanlara oy veriyor. 24 Haziran'da benim milletim kime oy vereceğini çok iyi biliyor. TOKİ vasıtasıyla Yalova'da konut projesini hayata geçirdik." dedi.

"Tutukludan aday olmaz düzenleme yapacağız"

Seçimlerde adaylık şartlarının yeniden düzenleneceğiini açıklayan Erdoğan, "‘Adalet Yürüşü’nde de gene bunlar vardı. 15 yaşında Yasin Börü evladımızı öldürdüler, et dağıtıyordu. Arabayla üzerinden geçtiler. İçerideki kişinin başını çektiği takım. Biz nasıl olur da aday oldu serbest bırakın deriz. Bunun da gözden geçirilmesi lazım. Adaylık şartları arasına hükümlü olmayı değil tutuklu olmayı da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı! Israrla o kişi çıkartmaya çalışıyor." vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar