Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Seyirci kalamayız!

Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatları hatırlattı. Teröristlerin hala çıkarılmadığını belirten Erdoğan bu duruma seyirci kalınamayacağını ve gerekenin yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Seyirci kalamayız!
Son Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 14:57
5 Kasım 2019 Salı 14:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 2013’ten bu yana saldırı yaşadıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gezi olaylarını hatırlayın, sokaklarda terör estirildi. Bu vandallara eyvallah demedik. Ardından FETÖ'nün 17/25 Aralık'ta ilk saldırısı geldi, bu oyunu da bozduk. Çukur eylemleriyle vatanımızda delikler açmaya teşebbüs ettiler. Bu çukurlara gömerek boşa çıkardık. Baktılar AK Parti'yi ne sahada ne sandıkta yenemeyecekler, silaha başvurdular. Dünya demokrasi tarihinin en şanlı direnişi olarak kayıtlara geçti. Türkiye'yi terör örgütleriyle kuşatmaya çalışanlarımıza cevabımızı inlerine girerek verdik. Sınırlarımız içinde ve dışında ülkemize doğrultulan silah varsa üzerine gidip imha ettik.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere müjde!

 Kesintisiz eğitim dönemini bir kenara bırakarak  12 yıllık kademeli eğitime geçtiklerini ifade eden Erdoğan, “Katsayı engeli başta olmak üzere antidemokratik uygulamalara son verdik. Meslek liseleri ve imam hatip okullarını cazip hale getirdik. Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2020 Ocak itibariyle lisans öğrencilerimizin bursu 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Bu rakam biz hükümete geldiğimizde 45 liraydı. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1650 lira olarak uygulanacak” açıklamasını yaptı.

Gazi parlamenter sistemle mi idare etti?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin geleceğe bırakılacak en büyüm miras olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sistemden rahatsız olanlar var, biliyorum. 'Bu geleneğimize ters bir yapı' diyorlar. 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' diyorlar. Acaba Gazi, parlamenter demokrasiyle mi idare etmişti? Gelişmiş ülkelere baktığımızda başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi önde gelen sistemler oluyor. Dert başka, dert kiminle geldi? Bu Cumhur İttifakı'nın getirdiği bir sistem. Millet evet dedi. Er veya geç, egemenlik kayıtsız şartsız milletindi? Bunlarda dürüstlük yok. Hazırlanan bu sistemi milletimize götürdük, milletimiz buna evet dedi mi? Bundan sonra sizin konuşmanız lafü güzaftır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'ın açıklamalarına ilişkin ise "KHK ile ilgili 'facia' ifadesini kullanmasını esefle karşıladım" dedi.

“Seyirci kalamayız”

Erdoğan mutabakatlar hakkında ise, “ABD ile Rusya ile mutabakatlarına bağlıyız. Muhataplarımızın sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Bize teröristleri çıkardık diye aldatamazlar. Buralar teröristlerden arındırılmış değil. Hala teröristler çıkarılmış değil. Bu duruma seyirci kalmayacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. S400'ler ve F35'ler başta olmak üzere diğer konularla ilişkili hale getirilmesi akıl ve mantık işi değildir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar