Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bizim krizimiz değil, sahte bir dalgalanmanın ürünü

Cumhurbaşkanı Erdoğan TESK Genel Kurulu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bizim krizimiz değil, sahte bir dalgalanmanın ürünü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
13 Eylül 2018 Perşembe 11:48

Ankara'da TESK Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız bunca olaylara rağmen hala ayaktayız. Türkiye yaşadığı darbelere rağmen tercihini demokrasiden yana kullanmış bir ülkedir" dedi

Türkiye’nin demokrasi konusunda bir eksiğinin olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik pek çok tedbiri hayata geçirdik geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni adımlarımız olacak. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz İhracat ve ithalat gibi dışarıyla işi olmayan hiç kimsenin dövizle yolu kesişmemelidir” ifadelerini kullandı.

 Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

 "Faiz konusundaki fikrim değişmedi.Merkez Bankası faiz konusunda bağımsız ama özel bankalar neye göre hareket ediyor. Yüzde 50’lere varan faiz uygulamaları var.

Şimdi ben esnaf kardeşlerimize soruyorum. Reel sektördeki yatırımcı yatırımını neye göre yapacak ve ya yeni bir yatırıma başlayabilir mi? Zaten özel sektör bankalarının bir çoğu kolay kolay bunlara kredi musluklarını böyle açmıyor. Ee Zaten yüzde 50’lere varan faiz oranları var. İçinizde böyle yüzde 50 kazanan var mı? Bu ancak esrar eroin tüccarlarında olur. Normalde olmaz. Bu gerçek ortada…

İnanın bu dönemde döviz bahanesiyle sattıkları ürene hiç alakası olmadığı halde zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Helalı haramı ayırt etmeyenlerin iflah olması mümkün değil.  Hukuk sistemini çok kararlı çalıştıracağız. Bu kriz bizim krizimiz değildir. Bu sahte bir dalgalanmanın ürünüdür"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Alev Scherer En beğenilen yorum
İnşallah Dimdik duracağız