için kaldı

Erdoğan: Dijital güvenliğiniz yoksa gerçek anlamda özgürlüğünüzü sağlayamazsınız

Türkiye'nin ilk havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijital güvenliğiniz yoksa gerçek anlamda özgürlüğünüzü sağlayamazsınız" dedi

Erdoğan: Dijital güvenliğiniz yoksa gerçek anlamda özgürlüğünüzü sağlayamazsınız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Eylül 2018 Cumartesi 15:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te konuştu

Günümüz dünyasında bağımsızlığın birinci şartının teknolojiyi üreten ve ihraç edilmesini belirten Erdoğan, kullanıcı durumunda olunduğu zaman özgür olunamayacağını belirtti.

Güvenlik kavramlarının günümüzde değiştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiziki güvenliği siber güvenlik, yapay zekayla tahkim etmiyorsanız kendinizi kandırırsınız. Dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek anlamda özgürlüğünüzü sağlayamazsınız. Bizim ecdadımız yıllardır kendi döneminin teknolojisine öncülük etmiş ne yazık ki daha sonra liderliği elinden kaçırmıştır.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri şöyle:

"Bilim insanlarının yurda dönüş seferberliğini başlatıyoruz. Dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya çağırıyorum.

Bize dost görünenler bize parasıyla teknoloji ve siha vermediler. Tehdit edildiğimiz anlar dahi oldu ama terör örgütlerine 19 bin tır, 3 bin kargo uçağı silah gönderdiler.

Önümüze çıkarılan engeller bizim moralimizi bozmuyor, çalışma şevkimizi artırıyor. Siz gençleri gördükçe geleceğimize olan güvenimiz daha da artıyor. Buradan gençlerimize sesleniyorum. Lütfen hayalleriniz peşinden gidin. Siz bu yoldan gittiğinizde yanınızda tüm imkanlarıyla devletinizi bulacaksınız.

Eğer Tayyip Erdoğan sizin yaşlarınızdayken ilk karşılaştığı zorluk karşısında pes edip evine dönseydi bugün burada olamazdı. Yüreğinizdeki iman asla bitmeyecek olan en önemli sermayenizdir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar