için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizde kolay kazanılmış zafer yok

Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Tarihimizde kolay kazanılmış zafer yoktur. Türkiye, doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini kucaklayan, bağrına basan büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizde kolay kazanılmış zafer yok
Son Güncelleme: 26 Ağustos 2021 Perşembe 12:42
26 Ağustos 2021 Perşembe 12:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı dolayısıyla düzenlenen Malazgirt Fetih Programı'nda vatandaşlara hitap etti.

''TARİHİMİZDE KOLAY KAZANILMIŞ ZAFER YOK''

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye, doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini kucaklayan, bağrına basan büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir. İlhamını şanlı geçmişimizden alan, gözünü yarım asır, bir asır sonrasının dünyasına diken bu atılımı gençlerimizle birlikte zafere ulaştırmakta kararlıyız. Bizim tarihimizde kolay kazanılmış zafer yoktur. Malazgirt için Anadolu tarihimizin sıfır noktası tanımı yapılır. Türk tarihinin Malazgirt'ten önce ve sonra diye tasnif edildiği nokta burasıdır. Dünyada bu kadar geniş bir alanda anıtlarıyla şehitlikleriyle camileriyle nice tarihi eserleriyle iz bırakmış bir başka millet yoktur.

''ARTIK ZİRVEYE ÇIKMIŞ OLACAĞIZ''

Dünyanın küresel siyasi ve ekonomik düzeninin yeniden biçimlendiği şu dönemi de istikrar ve güven iklimini koruyarak değerlendirdiğimizde artık zirveye çıkmış olacağız. Hayali olmayanın hedefi, hedefi olmayanın yolu olmaz.''

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar