için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransa gibi Roman kardeşlerimize Fransız kalmadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 'Roman Buluşması'nda yaptığı açıklamada, "Biz Fransa gibi Roman kardeşlerimize Fransız kalmadık. Bizim Roman kardeşlerimizle dostluğumuz çok eskilere dayanır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fransa gibi Roman kardeşlerimize Fransız kalmadık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
11 Nisan 2018 Çarşamba 14:28

Dün akşam saatlerinde trafik kazası geçiren sanatçı Esad Kabalı hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esad Kabaklı üstat Burdur'da kaza geçirdi. Az önce ameliyat oldu. Az önce konuştum, dün gece de konuştum. Kendisine, Rabbim şifalar versin. Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık hanım efendiye teşekkür ediyorum. Benim doğduğum yere götürdüler. Biz Ateşspor'duk, onlar Erukspor'du. Hep yenerdik onları. O tabloyla 11, 12 yaşıma döndüm. Oradan sadece doktor çıkmıyor, cumhurbaşkanı da çıkıyor. Bakmayın siz Fransa'nın, Almanya'nın yaptıklarına. Bunlar medeniyiz diye geçinirler ancak medeniyetle alakaları yoktur, bunu böyle bilin. Hepinizi hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Burada milletin evinde buluşmaktan gurur duyuyorum." açıklamasında bulundu.

ROMAN KARDEŞLERİMİZLE YANYANA BÜYÜDÜK

Beştepe'de 'Roman Buluşması' toplantısından konuşan Erdoğan, "Bazıları taklit yapar, biz aslını yaparız. Tüm Roman kardeşlerime sevgi ve selamlarımı yolluyorum. Bizim Roman kardeşlerimle muhabbetlerimiz çocuk yıllarımıza dayanır. Kasımpaşa'da Roman kardeşlerimle yanyana büyüdük. Kâğıttan top yapıp oynadık. Sokaklarda yuvarlandık, aynı okula gittik. Aynı camide omuz omuza ibadet ettik. Biz hepimiz birbirimiz Allah için seviyor, Allah'ın bir kulu olarak görüyorduk. Ne diyor şarkıda, İllede Roman olsun, ister çamurdan olsun, o da Allah kuludur, her kim olursa olsun. Ülkemizde ayrımcılık hiç olmadı mı, şu anda olmuyor mu? Vardı, şimdi de az da olsa oluyor. İnsan yanlış yollara sapma eğilimi olan bir varlıktır. Mesele ruhtan ne çıkıyor, o ruh dışarıya nasıl yansıyor." dedi.

"AFRİN'DE 4 BİN 108 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 108'e yükseldiğini açıkladı. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar