ABD'nin Brunson tehdidine Erdoğan'dan sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesi halka seslendi.

ABD'nin Brunson tehdidine Erdoğan'dan sert yanıt
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 16:10

Rize'de halkan hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler 24 Haziran'da yolumuzu açtınız. Bize de çalışmak düşüyor. Çok çalışıyoruz, çok çalışacağız. Politika kurulları, bunların çalışmalarını yapıyoruz. Ofislerimizi başkanlarımızı bir taraftan atıyoruz. Bu görevi siz bize verdiniz bu göreve layık olacağız." açıklamasında bulundu. 

"Türkiye'ye bir papaza değiştiriyorlar kusura bakmasınlar"

ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye, 81 milyonluk Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz diyen Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Stratejik ortağına bu şekilde davranan ABD bizleri rahatsız etmiştir, bizleri üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye kalkan kusura bakmasın. Türkiye'ye tehdit sökmez. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk devleti olarak da hukukun dışına asla çıkmayız. Onların doları var ise bizim de Allahımız var. Biz bu yolda böyle yürüdük, böyle yürüyeceğiz. Biz buraya gelirken IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. ne yaptık sıfırladık. Merkez Bankası'nda 27,5 milyar dolar döviz rezervimiz vardı. Başbakanlığım döneminde bunu 136 milyar dolara kadar çıkardık. Şimdi 102'ye düştü ama düşebilir. Tekrar çıkar. Kazanan da biziz harcayan da biziz. Biz bunları daha iyi noktaya getiririz. Bunlarda dolayı hiçbir endişemiz yok. 

Her alanda biz neler yaptık. Savunma sanayisinde göreve geldiğimizde biz yüzde 25'ini üretiyorduk. Şimdi savunma sanayisinde yüzde 65'ini üretiyoruz. ABD bize insansız hava aracı vermiyordu. Ne oldu şimdi biz üretiyoruz. Şimdi silahlı İHA'ları da üretiyoruz. 

"Rabbim bölgemizi bu tür felaketlerden korusun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordu'ya gidip felaket bölgesini ziyaret ettik. Devletimiz vatandaşlarımızın zararlarını karşılayacaktır. Rabbim bölgemizi ve ülkemizi bu tür felaketlerden korusun." şeklinde konuştu.

"Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak"

Bizim arkamızda 81 milyon olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur diyen Erdoğan, "Biliyorsunuz son günlerde döviz kurlarındaki dalgalanma bahane edilerek ülkemizin başında kara bulutlar dolaştırılmaya çalışılıyor. Meselenin dolar, altın, avro olmadığını biz gayet iyi biliyoruz. Bunlar ülkemize karşı açılan ekonomik savaşın kurşunları füzeleridir. Biz elbette bunlara karşılık vermek için gereken tedbirleri aldık alıyoruz. Asıl olan bu silahları ateşleyen elleri kırmaktır. Daha önce birçok yerde bu elleri kırdığımız için böylesine bir saldırıya maruz kalıyoruz. Sanıyorlar ki döviz kurunu zıplatınca Türkiye yıkılacak. Sanıyorlar ki finans araçlarını devreye sokunca bu millet diz çökecek. Sanıyorlar ki bize farklı hukuk uygulanınca bu ülke teslim olacak. Biz birilerinin bize saldırısını anladık da ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor? Yeni bir Genel Sekreter atadı. Sayın Hamza Çebi'ye teşekkür ediyorum. Fakat Genel Başkanı ne yazık ki ondan hiç nasibini almamış. O başka telden çalıyor, o başka telden çalıyor. Kılıçdaroğlu ağzından kuş tutsan avucunu yalarsın. Sen zannediyor musun döviz baronlarının yanında yer aldığın zaman sana bu ülkede pay verecekler, asla. Bunca zamandır girdin kaybettin hala koltuğu bırakamadın ama koltuk seni bıraktı. Bir yere gideceğin yok. Şimdi de döviz baronlarıyla beraber hareket ediyorsun. Sana bir şey mi gelecek oradan. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz ve aynı şekilde kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu gafillere Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu göstermeye hazır mıyız? Bu gafillere içte ve dışta Türk milletinin nasıl bir halk olduğunu göstermeye var mıyız? Bu haramzadelere bizim 3 kuruşta sarsılacak bir ülke olduğumuzu göstermeye var mıyız? Bizim gücümüzün paramızdan değil imanımızdan, inancımızdan kaynaklandığını göstermeye hazır mıyız? " dedi. 

"Bu milletin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bu tür kuşatmalarla ilk defa karşı karşıya kalmadı. 2002 yılında iktidara geldikten sonra vesayet güçlerinin pek çok tuzağıyla karşı karşıya kaldık. Hepsiyle sabırla mücadele ederek ülkemize demokrasi ve ekonomide sınıf atlattık. Türkiye'yi dünyanın satın alma kalitesine göre 13. büyük ekonomisi haline getirdik. Tarihimizin en büyük projelerini bu dönemde hayata geçirdik. Ülkemizi dünyanın 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir hamlenin eşiğindeyken bir anda saldırılarla karşılaşmaya başladık. Gezi olaylarıyla, 17-25 aralık emniyet yargı darbe girişimiyle farklı örgütler aracılığıyla terör eylemlerinin tırmandırılmasıyla derken 15 Temmuz'a geldik. Bunların dışında pek çok saldırıyla dikkatimiz dağıtılmaya çalışıldı. 15 Temmuz'da tam manasıyla ülkemizi esir almaya çalıştılar. Biz cevabımızı Suriye operasyonlarımızla verdik. Bugün de ekonominin araçlarını kullanarak aynı işi yapmaya çalışıyorlar. Cevaplarını yine vereceğiz. Türkiye gibi bir ülkeyi küçük hesaplar uğruna karşılarına alanlar elbette bunun bedelini hem bölgemizde hem de kendi siyasetlerinde ödeyeceklerdir. Bizimle hesaplaşmak için böyle bel altı yöntemleri kullananlar şunu unutmasınlar. Dünyada ülkemize karşı husumet politikası güdüp de iflah olmuş hiçbir yönetim yoktur. Bu milletin ahını alan herkes eninde sonunda belasını bulmuştur. Sabırla mücadelemizi sürdüreceğiz ve müjdelenen zafere de mutlaka ulaşacağız. Yeter ki saflarımızda delik açtırmayalım." vurgusunu yaptı. 

"Biz çatladıkapı ülkesi değiliz"

Suriye'deki terör koridoruna ses çıkarmasak bugün bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamınbda şu ifadeleri kullandı: Bu oyun önümüze geldiğinde biz asla boyun eğemeyiz dedik. Tehdit ediyor ya, yarın 18.00'a kadar göndereceksiniz diyor. Biz çatladıkapı ülkesi değiliz ya. 15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibarı ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok. Ekonominin gerçek durumunu sıkıntıları ile, başarıları ile biliyoruz. İşadamları ile her gün konuşuyoruz. Benim işadamlarım Kılıçdaroğlu değil ki. Ben bu vesile ile Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Yerli ve milli olanlar burada kendini ortaya koyuyor. Mesele bu. Millilik. Hedef ve istikamet aynı olunca konuştuklarınız uyuşuyor, örtüşüyor. Birileri bir yerlere hala çekmeye çalışıyorsa onlara diyecek bir şey yok. Hepimiz aynı gemideyiz ya.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar