için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile İsrail saldırılarını görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede Sputnik V aşısı sevkiyatı ve İsrail'in saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile İsrail saldırılarını görüştü - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Filistin’de yaşanan gelişmeler ile Sputnik V aşısının Türkiye’ye sevkiyatına ilişkin konular ele alındı.

1 10
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile İsrail saldırılarını görüştü - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik pervasız saldırıları karşısında Türkiye olarak tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduklarını belirterek, uluslararası camianın da İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

2 10
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile İsrail saldırılarını görüştü - Sayfa 3

İKİ LİDER KUDÜS KONUSUNDA HEMFİKİR

Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler parametrelerine ve iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs'te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çekti.

3 10
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile İsrail saldırılarını görüştü - Sayfa 4

"BMGK MÜDAHİL OLMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin meseleye müdahil olmasının önemli olduğunu ve Konsey’in İsrail’e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladı.

4 10