Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi'de

Suriye konulu 4'üncü Üçlü Zirve Toplantısı Soçi’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile sonra da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi'de
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
14 Şubat 2019 Perşembe 13:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah saatlerinde Soçi’de Suriye konulu Üçlü Zirve Toplantısı’na katılmak için gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Üçlü Zirve öncesi Sanatoryum Rus'ta bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir hazır bulundu.

Erdoğan-Putin görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de güvenli bölge fikrini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. YPG bölgeden temizlenmeden Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanamaz. Güvenli bölge fikrine Rusya'nın da olumlu yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz. İdlip'de hava sahasının kullanımı bağlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin,"Türkiye ile birlikte Suriye’de taraflar arasındaki diyaloga yeni bir ivme kazandıracağımıza eminim. Suriye'deki hedeflere aktif, kapsamlı çalışmalarla ve uzlaşıyla ulaşabiliriz. Türkiye ile yürütülen çalışmalar sayesinde Suriye’de önemli mesafe katettik" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar