Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brexit açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Brexit açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
16 Ocak 2019 Çarşamba 19:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Brexit ile ilgili gelişmeler

- Brexit ihtimali karşısında Birleşik Krallık ile ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın Türkiye-Avrupa Birliği ortaklık hukukundan kaynaklanan haklarını koruyacak önlemlerin alınması için de muhataplarımızla temas halindeyiz.

Dayton Anlaşması

- Hırvatistan ile ikili ticaret hacminde 1 milyar dolar hedefimiz var.

- 3'lü mekanizma dediğimiz Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan çok samimi niyetlerle başlattık. Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi şart. Bu haliyle Bosna Hersek'in geleceğine yönelik çözüm üretmediği geçen sürede ortaya çıkmıştır. Dayton Anlaşması'nın gözden geçirilmesi konusunda BM'nin yeniden devreye girmesi ve çok daha güçlü bir adımın atılması gerekiyor.

YPG/PKK'nın elindeki ABD silahları

- Trump ile görüşmede bu konu gündeme gelmedi.

Fırat'ın doğusuna operasyon

- Terörle sonuna kadar savaşacağız. Bütün mesele Suriye'nin bütünlüğünü korumak.

Münbiç'teki patlama

- 5 ABD askerinin öldüğü toplamda ise 20'yi bulduğu haberi geldi. Bu olayı DEAŞ üstlendi. Trump'ın çekilme kararını etkilemek için yapılmış olabilir. DEAŞ ve diğer terör örgütlerini o topraklarda bitireceğiz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar