Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'te ABD ile yaptığımız anlaşmayı hayata geçirdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Ordu Mitingin'nde partililere seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'te ABD ile yaptığımız anlaşmayı hayata geçirdik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
18 Haziran 2018 Pazartesi 18:22

ABD ile Türkiye arasında anlaşmaya varılan Münbiç konusu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de güvenli hale getirdiğimiz bölgeler büyüdükçe Suriyelilerin geri dönüşü de hızlanıyor. Bakın Münbiç'i ne yapıyoruz boşaltıyoruz. PYD/YPG orayı terk ediyorlar. Bunu biz diplomasiyle yaptık. Aziz milletime sesleniyorum CHP'ye gönül verenlere de sesleniyorum, Saadet, İyi Parti'ye ve diğerlerine de gönül verenlere sesleniyorum. Biz 15-16 yılda diplomasisinin en ileri noktada olanını yaptık. Şimdi de bakın Münbiç'ten çıkıyorlar. Dışişleri Bakanımız ABD'de Pompeo ile görüşme yaptılar. Yapılan görüşmeler doğrultusunda onlar Fırat'ın doğusuna gitmeye başladılar. Batısında da biz, Rusya ve İran beraber çalışıyoruz. Orada da aynı şekilde kararlıyız. İdlib'te Tel Rıfat'ta aynı kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Buralarda da Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu nasıl bir devlet olduğunu Afrin harekatıyla gösterdik." açıklamasında bulundu.

"Eski stadyumunun bulunduğu alanı "Millet Bahçesi" yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordu'yu büyükşehire dönüştürdük. Son 16 yılda Ordu'ya 20,4 katrilyon lira yatırım yaptık. Öğrencilerimize 70 trilyon burs verdik. Ordu'yu bir üniversite şehri yaptık. Yeni stadyumu tamamlıyoruz, eski stadyumunun bulunduğu alanı "Millet Bahçesi" yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Man Adası diye iftira attı, mahkeme kararını verdi"

Türkiye cari açığını kapatır ama muhalefet açığını ne yapacağız bilmiyorum diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Man Adası diye iftira attı, mahkeme kararını verdi. Bir iftira daha attı yine mahkeme kararını verdi. O paraları fakir gurebayla ile paylaşacağız. Biz belediye başkanlığından geldik. İstanbul gibi bir şehirden. Çıraklığımızı orada geçirdik. Ustalık cumhurbaşkanlığında. Biz Kılıçdaroğlu'nun SSK genel başkanlığı dönemini biliriz.” dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar