AK Parti'den ittifak açıklaması: Milli unsurların mutabakatına ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, milletvekilleri ile kahvaltında bir araya geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal toplantı sonrası açıklama yaptı.

AK Parti'den ittifak açıklaması: Milli unsurların mutabakatına ihtiyaç var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
11 Ocak 2018 Perşembe 12:03

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

 Erdoğan yaptığı açıklamada, "Seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz" dedi

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ağrı, Balıkesir, Bayburt, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Osmaniye ve Trabzon milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı, Erdoğan 3. kez milletvekilleri ile bir araya geldi.  Toplantıda 50’ye yakın milletvekilinin olduğu belirtildi.

Toplantıda atılması gereken adımlara ilişkin değerlendirmeler yapıldığı söylendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekilleri ile görüş alışverişi yaptığı bildirildi.

Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada seçim ittifakı konusunda açıklamaların liderler düzeyinde olması gerektiğini söylemişti.

Erdoğan’ın bunu milletvekilleri ile konuştuğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim ittfakının liderler bazında götürülmesi hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

"Şu anda gerek MHP’nin, gerekse bizim, özellikle ülkemizin milli ve yerli duruşunda bir ittifakımız var. Ülkemizin aydınlık geleceği için ortak söylem geliştirmiş durumdayız. Bu bizi çok daha farklı, çok daha olumlu yerlere taşıyabilir. Çok aceleci olmamakta fayda var. Bu işi liderler bazında götürmekte fayda var. Bu konuda önüne gelen herkes konuşursa yanlış olur. Her önüne gelenin bu konuda konuşmaması lazım. Benim partim de buna dahildir. Partimin içerisinde de zaman zaman bazıları çıkıyor, bu meseleye dair konuşuyor.

Size ne kardeşim? Siz niye konuşuyorsunuz? Bu konuda kimlerin konuşacağı bellidir. Bu sürece limon sıkma gibi bir yanlışı hiç kimse yapmamalı. Bizim terörle mücadelede, ülkemizin geleceğine yönelik atacağımız adımlarda, bir kararlılığımız var. Biz bugün Şırnak ve Hakkâri’ye gittiğimizde, 2 sene, 3 sene önceki durumla karşılaşmayıp on binlere hitap etme fırsatı bulabilmişsek, taşlar yerine oturmaya başlamış demektir."

ÜNAL: MİLLİ UNSURLARIN MUTABAKATINA İHTİYAÇ VAR

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal toplantı sonrası şu açıklamaları yaptı: 

"Milletvekillerimizle görüşmeler yapıyoruz, rutin olarak. AK Parti olarak biz MYK’da MKYK’da ve grup konuşmalarına önem verdik. Vekillerimiz hem kendi illeri ile ilgili hem de güncel siyaset ile düşüncelerini paylaştılar. Yaklaşık 2 saat 20 dakika sürdü. 

15 Temmuz'dan hemen sonra Türkiye'nin önünde bir fotoğraf açık ve net şekilde ortaya çıktı. 15 Temmuz sonrası bu mücadelenin, 4 terör örgütüyle Türkiye'nin mücadelesi var. Türkiye'nin hem sınır güvenliği hem sınır illerini korumak için Suriye'de Irak'ta sürdürdüğü bir mücadele var. Bu süreçte ortaya çıkan net fotoğraf şudur. Türkiye adeta bir milli mücadele vermektedir.

Doğal olarak da bu milli mücadele bir milli mutabakatı gerektirmektedir. Biz ittifakı, bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz.

Bizim Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir mutabakatın adımıdır. Birileri tıpkı 15 Temmuz'u itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi, sokağa çıkıp devletine sahip çıkan kahramanları itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi bu milli mutabakat meselesini de itibarsızlaştırmaya çalıştıkları meseleler gibi, yok efendim Bahçeli şöyle yaptı, MHP şöyle yaptı, AK Parti şöyle yaptı gibi basit değerlendirmelerle meseleleri ele alıyorlar.

Dünkü görüşmede de bu konu ele alınmıştır. Oluşturulacak olan komisyonlar aracılığıyla bu mesele de teknik olarak çalışılacaktır. AK Parti zaten uyum yasaları çerçevesinde bu ittifak konusunu çalışmaktadır. AK Parti için ittifak teknik meseleden ziyade milli mutabakat meselesidir.

AK Parti’nin kendi içinde sürdürdüğü çalışma vardı. Daha önce ne demiştik? Siyasi partiler kendi teknik çalışmalarını yapacaklar. Parti organlarında bu mesele görüşülecek. Kendi çalışmaları tamamlandıktan sonra da karşılıklı olarak partiler görüşmelerini gerçekleştirecek demiştik. O aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bunlar tarih olarak belirlenmiş değil.

Şu anda konuştuğumuz MHP ve diğer unsurlarla bizim düşündüğümüz bu büyük milli mutabakatın çerçevesini konuşuyoruz.

Uyum yasalarıyla ilgili diğer siyasi partilerle yapacağımız istişareler ayrı bir bahistir. AK Parti çalışmalarını tamamladıktan sonra, Meclis grubu olarak istişarelerini yapacaktır.

Son derece olumlu ve verimli bir görüşme olarak tanımladı."

 BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceklerini söyledi.

Bahçeli şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye'de yeni bir kapı açılmıştır. Bu uygulamalardan doğan aksaklıklardan özetlenerek gelinmiş olan bir yapıdır. Türkiye'nin geleceğini dikkate alarak, dirliğini, birliğini göz önüne alarak, kaosçu faaliyetlerini de göz önüne alarak, yeni sürecin başlaması tarihi 3 Kasım 2019 olacaksa o zaman MHP, Cumhurbaşkanlığı seçimi veya milletvekilliği seçiminde bu yönü ile hareket edecektir. Düşüncemiz Cumhur ittifakıdır.

Bu partileri ilgilendiren bir konudur. Büyük bir birlik, yani anayasa değişikliğindeki birlik devam etmesi gözüküyorsa o zaman Cumhurbaşkanlığının ittifakı da bu olur. Artık o 5 televizyoncu bugün akşam birkaç programa başlıyorlar. Acaba Bahçeli ne dedi? Erdoğan kabul eder mi, etmez mi? Bunlara benim aklım ermez. Benim aklım Türkiye'dir. MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur, MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar