Erdoğan: Kanal İstanbul’u isteseniz de istemeseniz de yapacağız

İstanbul'daki millet bahçelerinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 'Kanal İstanbul' diyoruz, onlar 'istemezük' diyorlar, 'yaptırmazuk' diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız" dedi

Erdoğan: Kanal İstanbul’u isteseniz de istemeseniz de yapacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
17 Kasım 2018 Cumartesi 15:20

 Millet bahçesinde seyir terasından, yürüyüş yoluna, piknik alanına kadar  her şeyin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baruthane Millet Bahçesi 60 bin metrekare üzerine kuruldu. Osmanlı Baruthanesi ile de tarihi bir kimliğe sahiptir. Çırpıcı Millet Bahçesi, 465 bin metrekare üzerinde etap etap tamamlanıyor. Tamamlanan ilk 4 etabını bugün açıyoruz." dedi

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Sadece bu proje ile kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'nın kapalı alanlarından yapacağız. Devasa bir millet bahçesi de orada yapacağız. İstanbul daha güzel olacak, bu millete bu yakışır. Durmayacağız değil mi? Kapı kapı gezeceğiz.

 

Biz hizmet belediyeciliği derken, gönül belediyeciliğini de içine alan daha geniş bir kavramdan bahsediyoruz. Büyükşehirde gönlünü kazanamadığımız tek bir kişi bıraktıysak, şehri baştan da yapsak o şehri tam anlamıyla kazanmış sayılmayız. O nedenle adını gönül belediyeciliği koyduk? Nasıl? Hizmet gerekli olan, yeterli olan değil. Yeterli olan gönülleri kazanmak, biz gönülleri almaya geldik.

Yeşil alanları fazla şehirlerde yaşayan insanların depresyon gibi en büyük tehditlerden birine daha az maruz kaldıkları görünmektedir. Batı toplumlarının tabiatı yenilmesi gereken bir anlayış olarak görmesi bütün insanlığı tehdit ediyor.

Biz 'Kanal İstanbul' diyoruz, onlar 'İstemezük' diyorlar, 'Yaptırmazuk' diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız.

Millet bahçeleri milletimiz tarafından büyük bir şevk ilke sahiplenilmiştir. Başka insanların acıları üzerinde kurulan refahın eninde sonunda tuzla buz olmaya mahkum olduğuna inanıyoruz. Her konuda kararlı bir duruş gösterdik.

Hainlere her fırsatta gereken cevabı milletçe verdik darbeci hainleri kullanarak milletimize diz çöktüremeyenler bu defa suni tartışmaları canlandırarak milletimize hükmetme peşindeler. Biz kendi marjinal yaklaşımlarını millete dayandıran azgın bir parti değiliz.

Utanmadan sıkılmadan bana İstiklal Marşı’nı okuyamamaktan bahsediyor. Biz onlarla büyüdük. Biz İstiklal Marşı ile safahatı yastık altı yaparak büyüdük. Türkiye’de ne cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal’e ne de inancından  dolayı bir vatandaşa hakaret edilmesine izin vermeyiz. Bunlar birbirinin alternatifi değil. Türkiye’de kimse eleştirilemez değildir.

Türkiye’nin şehirlerinin önemli bir bölümü AK Parti belediyeciliğini tercih etti. 2019’da da milletimizin tercihi AK Parti belediyeciliğinde olacaktır. Bu 5 bahçemiz millete hayırlı olsun."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar