Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu fiilen başlamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kütahya İl Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin operasyonu fiilen başlamıştır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
20 Ocak 2018 Cumartesi 14:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları;

Bugün partim adıma bayrağı devreden arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bayrağı devralan arkadaşlarıma da muvaffakiyetler diliyorum. Halk oylamasında yüzde 73'lük desteğini sunan halkıma da teşekkür ediyorum. Bu sonuçlarla Kütahya Ege Bölgesi'nde birinci sıraya yerleşti. Suskun dünyanın gür sesi olan Kütahya'dayız bugün. 

Kardeşlerim Türk Milleti ve onun sembolü olarak gördüğü ezanı ve bayrağı için canını vermekten geri kalmamıştır. Terör örgütlerinin saldırılarıyla bizi çökertemeyenler sınırlarımızda terör örgütü kurma çabalarını da kursaklarında bırakacağız. Bu çoğrafya bin yıldır bizim vatanımızdır. Suriye'de kendilerince oyun kurgulayanlar adını değiştirmeye çalışanlar bunların tamamının adı terör örgütüdür. Siz kimi kandırıyorsunuz. Bu Örgütün adı PKK'dır, bu örgütünün adı PYD'dedir. Bizi ve dünyayı kandırmak için 40 takla atıyorlar. Birinin söylediği yalanı diğeri duymadığı için her biri farklı telden çalıyor. Her ne olursa onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Sahada ne olup bitiyor ona bakıyoruz. Geldik ve geliyoruz. Sahaya 4 bin 900 TIR araç silah yığdılar. Biz bunların hepsini tespit ettik. Bu silahları ülkemizdeki teröristlerin üzerinde yakaladık. Bunun daha neyi kaldı. 

Bizim gözümüzde adı ne olursa olsun teröristlerden müteşekkil her türlü oluşumun adı terör örgütüdür. Yok sınır muhafızlarıymış... Siz kimi kandırıyorsunuz? Bu örgütün adı PKK'dır, PYD'dir. Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve dünyayı kandırmak için kırk takla atıyorlar. Biri 'Ordu kuracağız' diyor. Biri 'Böyle amacımız yok' diyor. Öbürü 'Sınır muhafızları kuracağız' diyor. Mürekkebi kurumadan 'Sınır muhafızları kuracağız' diyor. Bunların birbirinden haberi yok. Üstelik bir de 'Bu girişimlerimiz Türkiye'yi hedef almıyor' diye güya üste çıkıyor. Onların ne dedikleri bizi ilgilendirmiyor. Sahada ne oluyor, ona bakıyoruz. 

Onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri FETÖ'cüler ve onların büyüttükleri elemanları geliyor. Yine bunların hakkına bölgede çalışacak ortak deyince kiralık katil ordusundan ibaret olan PKK geliyor. Terör örgütüne güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. 

"AFRİN OPERASYONU SAHADA FİİLEN BAŞLAMIŞTIR" Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Madem Münbiç'te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz.

Türkiye bugün dirilişin sancılarını yaşıyor. Kütahya'da bunun sancılarını görüyorum. Bu milletin evlatları kendi tarihine düşman edilmeye çalışıldı. Darbelerle cuntalarla askerimizle milletimizin arası açılmaya çalışıldı. Ekonomimiz ayakta durmaması için engeller koydular. Rahmetli Menderes'in başına gelenler bunun en önemli örneğidir.  

"EY FETO BU AMERİKA SANA NEREYE KADAR BAKACAK?" Gezi'de iş yapamayanlar il başkanı yaptılar. PKK'yı harekete geçirip milletimizin huzurunu kaçırmaya çalıştılar. Milletimizle birlikte çok şükür onları def ettik. DEAŞ'ı üzerime salmaya çalıştılar, bir iki tedbir alıp onu da üzerimizden saldık. Vatanımızı bölemeyecekler nerede olursa olsun F-16 oluruz, tanklarımız kovaladık kovalamaya da devam edeceğiz. Pensilvanya'ya kadar kovalayacağız. Ey FETO bu Amerika sana nereye kadar bakacak? Sonra senle mi uğraşacağız deyip kapıya atacak. O günler çok yakın. 

"IMF'YE BORCU SIFIRLADIK" Ben sizleri seviyorum. Akrabam, partilim olduğunuz için sevmiyorum, beni yaradan Allah'ın sizi de yarattığı için seviyorum. Yatırımlarımızı asla ihmal etmiyoruz. Bunun için ekonomiyi çok sıkı tutuyoruz. Ekonomimiz 2018'de de aynı şekilde büyümeye devam edecek. İşsizliği tek hanelere çekeceğiz. 15 sene önce IMF'ye borcumuz 15 milyar dolardı. 2013'te bu borcu sıfırladık. Bunlar bize sürekli akıl vermeye çalışıyorlardı. Bırakında siyaseti biz yapalım. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar