için kaldı

Erdoğan'dan Kaşıkçı'nın ses kaydı hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Parlamenterler Arası Kudüs Platformu İkinci Konferansı’nda konuştu. Erdoğan burada Cemal Kaşıkçı cinayetine de değindi.

Erdoğan'dan Kaşıkçı'nın ses kaydı hakkında açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
14 Aralık 2018 Cuma 15:55

Kudüs davasının yalnızca Filistin’deki bir avuç Müslüman’ın davası olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ün tüm Müslümanların namusu olduğunu ve herkesin ortak davası olduğunu ifade etti

 Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz. Kudüs'ü savunmanın insanlığı savunmak, barışı adaleti bağımsızlığı savunmak olduğu inancıyla bu meseleye en güçlü şekilde sahip çıkıyoruz. Bu süreçte sizlerin ülkemize verdiği destek sadece bugünümüz adına değil, geleceğimiz adına da hayati öneme sahiptir.

"Tarihi gerçeği yok edemeceksiniz"

İsrail son 50 yıldır kasıtlı şekilde Kudüs'teki İslam dünyasının izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz. Bu tarihi gerçeği yok edemeyeceksiniz. Ve tüm 1 milyar 700 milyonluk İslam dünyasını içinde gaflet içerisinde olan yöneticiler olabilir. Ama bu halkları yok edemeyeceksiniz. Müslümanlara ait toprakları, iş yerlerini, evlerini hatta ibadethaneleri gasp ederek burada bir soykırım uyguluyor. Buralara bir kaç tane büyükelçilik getirmek suretiyle eğer Kudüs'ün şahsı manevisini yok edeceğinizi zannediyorsanız kendinizi aldatıyorsunuz. Bununla bunu yok edemezsiniz.

Biz mazlumlar arasında ayrım yapmadığımız gibi zalimler arasında da ayrım yapıyoruz. İsrail’in işlediği cinayetlere sessiz kalmayanlar hakkında hemen propaganda yapılıyor. İsrail yaptıklarına tepki göstermek asla antisemitizm değildir. Bizim medeniyetimizde bir insana sırf inancından, ırkından dolayı düşmanlık edilmez. İşte bunun için, bizim tarihimizde sömürgecilik lekesi de soykırım lekesi de yoktur. Biz böyle tertemiz bir tarihe sahibiz.

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Cemal Kaşıkçı alçakça bir operasyonla şehit edildi. Dışarda nişanlısı bekliyor, nikâh evraklarını hazırlamak için. Kral Selman'a ben bunu sordum. ‘15 kişi İstanbul’a niye gönderildi? İstanbul’a geldiyse konsoloslukta ne iş yaptılar? Adres vereyim katil bu 15 kişinin içinde’ dedim. Verdiği cevap ise ‘bu 18 kişiyi tutukladık’ oldu. Tamam da tutuklama çıkış yolu değil. Yarılayamıyorsanız  suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için gönderin biz yargılayalım. Ses kaydında üst düzey asker açıkça ‘kesmeyi iyi bilirim’ diyor.

Bunlar dünyayı enayi yerine koyuyorlar. Bu millet enayi değil, hesabını sorar. ABD, Almanya, Fransa, Kanada kim istedi ise Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bilgileri verdik. İslam dünyası birbirini bu şekilde çekiştirerek bir yere varamaz.

Filistinli kardeşlerime özellikle sesleniyorum. Aranızdaki ayrıma son vermeniz gerekiyor. Kardeşliğimizin gereğini yerine getirmemiz lazım. Yapacağız ki kuvvet bulalım."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar