için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülke 2023'te ilk 10'un içine girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de kaymakamlar toplantısından konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ülke 2023'te ilk 10'un içine girecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
10 Ocak 2018 Çarşamba 14:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başlıkları;

Şehit Muhammed Fatih Safitürk başta olmak üzeri görevleri başında hayatlarını kaybeden kaymaklarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.  Bugünkü ilçelerimizin sınırlarının çoğu Osmanlı'dan devralmıştır. Kaymakamlarımızı bulundukları bölgeleri dolaştıklarını ve vatandaşların sıkıntılarıyla yakından ilgilendiğini biliyorum. Unutmayın her kaymakam ilçesinde devletin en üst yöneticisi olarak, bizim gören gözümüz, uzanan elemizdir. Ülkemizde devletle vatandaş ilişkisi her zaman bugünkü gibi sıcak olmadı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hareket ettik.

"REFORMLARIMIZIN AMAÇI VATANDAŞA DAYATILAN KÖTÜ HAYAT ŞARTLARINI ORTADAN KALDIRMAK"

Ayağındaki çarığı giydiği şalvarı yüzünden Aşık Veysel Ankara'ya sokulmadı. Halk için halka rağmen zihniyetiyle bu milletin tarihine hatta bizatihi kendisine savaş açanların direnişlerini kırarak bugünlere geldik. Yaptığımız reformların amacı vatandaşlarımıza dayatılan kötü hayat şartlarını ortadan kaldırmak.

Geldiğimizde 72 üniversite vardı bu sayıyı 175 çıkardık. Sen bize gelemiyorsan biz sana geliriz. Gençlerimize, çocuklarımıza spor alanları kazandırdık.

Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en geç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum. Üç bin 500 dolardan 11 bin dolara ulaşmıştır. İnşallah ikili eğitim sistemini de ortadan kaldıracağız. Bazen vatandaşlarımızdan şikâyetler aldığımızda oluyor. Halkın şikâyetini tespit edersek gereğinin yapmaktan asla geri kalmayız.

"15 TEMMUZ'DA PEK ÇOK KAYMAKAM DİK DURDU"

Kaymakamlarımızın pek çoğu 15 Temmuz'da dik duruşuyla milletimizin takdirini kazanmıştır. Kayyum olarak atanan kaymakamlarımızın başarıları milletin gözünden onları yüceltmiştir. Telefonlar kapalı olmayacak. Telefonlar açık olacak ve cevap verecek. Ben başkan yardımcısını aradım, bir konuyu öğrenmem gerekmekteydi. Ben ayaktaysam sen de ayakta ol. Sağ olsun sorunumu çözdü. Bu ülke 2023'te bu ülke ilk 10'un içine girecek. Dağları deldik Ferhat'ı Şirin'e kavuşturduk. Görevden yaptığınız yerde kalıcı eser bırakamayanlar düşünmelidir. Bizim milletimiz anlık olarak farklı tepkiler verebilir. 

Devletten aldıkları kaynakları dağa gönderdiler. Atadığımız kayyumlar o kaynakları kullanarak şehri ayağa kaldırdı. Fatih kardeşimiz de öyle değil miydi? Öyleydi...

"BİZİM DE BÖYLE YİĞİTLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Bir ambulans şoförü vatandaşı sırtına alarak evine götürüyor. Allah ondan razı olsun. Mekanı cennet olsun. Bizim de böyle yiğitlere ihtiyacımız var. Yardım eli uzatılabilecekken tek bir kişi dahi var vebal altındasınız. Güçlüyüz bu imkânlarımız var. Valiye, kaymakama kaynaklarımızı aktarıyoruz. Eskiden olsa mazur görülebilirdi ama bugünün Türkiye'sinde asla. 

"BİZE KURULAN TUZAKLARI BOŞA ÇIKARDIK"

Bize kurulan tuzakları boşa çıkardık. Bize yönelen saldırıların artması kuvvetle muhtemeldir. Etnik unsurları egemen kılamayanlar şuan mezhep üzerinden bir takım hareketlenmeler yapmak istiyorlar. Bölgenizde en ufak bir provokasyona müsaade etmemeniz gerekir. Bu olaylar başlamadan önce önüne geçmektir. Bunun başlıca yolu da insanlarla yakın ilişki kurmak. Terör örgütlerinin en ufak bir eylemine dahi izin vermemelisiniz. Surda bir gedik açılırsa o gedik büyür.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar