için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karamollaoğlu’na Çamlıca Camii yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan burada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Çamlıca Camii için söylediklerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karamollaoğlu’na Çamlıca Camii yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
13 Nisan 2019 Cumartesi 12:07

Eğitim öğretimin amacının ideal insan yetiştirmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin inancına değerlerine tarihine kültürüne uygun bir eğitim öğretim sistemi yapmalıyız. Hep ne derlerdi niye buraya geldiniz imam mı olacaksınız cenaze yıkayıcısı mı olacaksınız derlerdi, bununla bir yılgınlık gibi yaparak aba altından sopa gösterirlerdi. Ama hamdolsun bugünlere geldik ve bunun öyle olmadığını gösterdik” dedi

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“Benim için imam hatipde okuyan da Galatasaray Lisesi’nde Kabataş Lisesi’nde okuyan da evladımdır. Bu zaten aldığımız terbiyenin de gereğidir. İmam Hatip ailesi öğrencinin ailesinden başlayarak hayatın her anında gece gündüz çalışarak bir dava adamlarının mücadelesi ile bugünlere gelmiştir.

Türkiye’nin tek parti devrinin hastalıklı zihniyetinden kısmen de olsa kurtulabildiyse imam hatipliler etrafında yürütülen mücadele sayesindedir.

Sizde istediğim sadece bu millet için değil tüm insanlık için bir ışık bir üreticisidir. Kutlu dava yolunda verilen mücadelenin değerini asla unutmayacağız.

Ana muhalefetin başındaki zat İmam Hatip liselerinde hangi derslerin okutulduğunu bilmiyor. İmam Hatip okullarından hangi derslerin okutulduğunu dair bilmiyor. Buralarda tarihi Kimya matematik felsefe derslerinin okutulduğunu bilir misin dedim. Saf saf duruyor.

Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na yanıt

Biri çıkmış 'Çamlıca Camii’nde 60 bin kişilik caminin ne işi var?' diyor. Sen bu hesabı kalk Kanuni’ye sorsana, bunu kalk Fatih’e sorsana… İmam hatiplere saldıranlar köklerimizi kurutmak istiyorlar. Bu camiadan mezun olduğu halde ‘bu kadar imam hatip okullarına ne gerek var?’ diyen zavallılar da var.

28 Şubat döneminden imam hatiplerin orta bölümünü tamamen kapatıp, liseyi de üniversiteye geçişi kapatan aynı zihniyettir. Bize sürekli engellerle hendek atlattılar. Biz bunları aşıp bugünlere geldik. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat zihniyetinden bir şey kalmadı.

Bugün 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var. İmam hatipli olmak demek aynı zamanda dava adamı olmak demektir. Davamızı yaşamıyorsa gayretlerimiz neticeye ulaşmaz.

Biz bu ülkede kimlerin camileri ahıra dönüştürdüğünü iyi biliriz. Fatih’te 400 yakın mescid kapatılmıştır. Bunu CHP yapmıştır.

"Omuz omuza olmamız gerekirken..."

Son dönemde en büyük medeniyet davamızda omuz omuza olmamız gerekirken bambaşka mecralara yönelenler olduğunu görüyoruz. Bu kısım öyle başka yerlere savrulmuştur ki, Çamlıca Camisi'ne 'gereksiz' diyecek noktaya kadar gelmiştir. Biz bu ülkede kimlerin camilerimizi ahır haline geldiğini gördük. Kusura bakmasınlar milletim onlara da gerekli cevabı verecektir. Doğrudan medeniyet davamızın sembolleri konusunda ortaya konulan tavırların hiçbir şekilde izahı olmaz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar