Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya çıkışı

Tekirdağ'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya hakkında, "Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ayasofya çıkışı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Mart 2019 Cumartesi 13:28

Tekirdağ’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Zelanda’daki cami saldırısına değindi. Erdoğan, “Yeni Zelanda'da Müslümanların hedef alan caninin bile zoruna gitti. Silahını tüm Türk ve Müslüman düşmanlarının isimleriyle süslemiştir. İstanbul'a geleceğiz tüm camileri yıkacağız diye zırvalamış. Be namussuz Yeni Zelanda nere, İstanbul nere? Nasıl oluyor da dünyanın öteki ucundaki bir cani kafası bunca fesatlıkla harekete geçebiliyor” ifadelerini kullandı.

Ayasofya’nın açılması söylentileri ile ilgili konuşan Erdoğan, “Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz” dedi

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“İstanbul'a gelmiş. Çalışmalar yapılıyor, bunun bağlantısı nerelerde var? Yeni Zelanda'dan da bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Kuru kuruya, yatsın bir müddet sonra çıksın, olmaz öyle şey. Bu bir katliam, bunun hesabının sorulması lazım. Yarın aynı bedeli Yeni Zelanda da öder.

Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da bu senaryonun bir parçası. Bunların derdi Türk milletidir. Bunların derdi doğrudan doğruya 'raibadır' Saldırganın asıl hedefi bunlardır. İşte bunun için 31 Mart seçimi beka seçimidir. Sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir.

Bir tane oradan Avustralyalı senatör çıkmış, ahlaksızca bir ifade kullanıyor. 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Terbiyesize bak 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Yahu senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var? Şu hale bak ya. Ne günlere kaldık. Terörün kaynağının  İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar kendini kaybetmiş birisi, bu ülkede siyaset yapıyor.

Bay Kemal; sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir kendini. Zaten sen şu anda teröristlerle berabersin. Teröristlerle kol kolasın. Sen zaten ta Kandil'dekileri Cudi'dekileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Şu ifadeye bak ya. Terörün kaynağına ümmeti yerleştiren bu adama oy vermenin dahi ne kadar büyük bir vebal olduğunu artık anlayalım. Bu hesabı 31 Mart'ta verecek.

Biz buralara gelip de atan tutanlardan olmadık. Son 17 yılda Tekirdağ’a para göndermiyor diyorlar ya, resmi rakamlarla söylüyorum. Tekirdağ’a 21 katrilyon yatırım yaptık.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu 57. Alay’ın binalarını restore edeceğiz. Parti koltuğunu oturduğu gibi bırakmıyor. 31 Mart farklı olacak."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar