Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara’daki hastane Türkiye’nin en büyüğü olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan Ankara'daki şehir hastanesinin Türkiye'nin en büyüğü olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara’daki hastane Türkiye’nin en büyüğü olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
11 Şubat 2019 Pazartesi 15:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, “Sincan’ın sadece nüfusu artmakla kalmıyor yıldızı da parlıyor. Bugün açılışını yapacağımız hizmetler son dönemde yapılanların küçük bir örneğidir” ifadeleriyle başladı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle

“Belediyecilik AK Parti’nin işidir. Belediyecilik laf değil eser üretmenin yeridir. Sabun köpüğü gibi şişirilenlerin havası iş başına geçince sönüyor. İzmir körfezi pislikten geçilmiyor. Aynı benim aldığım İstanbul’un Haliç’i gibi. İnşallah İzmirliler Cumhur İttifakı’nı tercih edecek.

“Türkiye’nin en büyüğü olacak”

Ankara'da şehir hastanemizi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde şehir hastanemizin açılışını yapacağız. Burada yaklaşık 3,5 milyon hasta tedavi olacak. Yatak sayısı bu kadar fazla. Bir yerden girdiğinizde öbür taraftan çıkacaksınız. Altın kuleli dev bir hastane.

Bu hastaneler dünyada yok. Türkiye'de var. Türk milletine yakışan neyse onu yaptık, onu yapıyoruz. Şu anda inşallah Ankara'daki şehir hastanesi Türkiye'nin en büyüğü. Şu anda her şey bitti. Birkaç güne kadar açıyoruz inşallah. Arkasından yine size yakın hastaneyi açacağız Etlik. Bilkent ve Etlik iki tane şehir hastanesine Ankara'mız kavuşmuş olacak.

“İçeride ve dışarıda birileri adeta paçamıza yapışıyor”

Ülkemizi demokrasi ve ekonomide getirdiğimiz yer önemli. Daha atacak çok adımımız, yapacak çok işimiz var. Gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaştırdığımız Türkiye'yi hak ettiği yere götürmek için istikrar ve güven ortamını muhafaza ettirmemiz gerekiyor. Biz bu seviyeye yaklaştıkça içeriden birileri, dışarıdan birileri adeta paçamıza yapışıyor, aşağıya indirmeye başlıyor. Son aylarda maruz kaldığımız saldırılara baktığımızda aslında doğru yolda ilerlediğimizi görüyoruz. Türk milletinin bir özelliği var. Herkes saldırıya uğradığında köşesine çekilir, biz ise silkelenir kendimize geliriz, daha büyük atılımlar için enerji ve moral depolarız.

Fiyatlar yarıya inmeye başladı daha da inecek!”

Şimdi bölgesinde ve dünyada sürekli yükselen bir Türkiye var. Ekonomimizin akıl ve izan dışı gerekçelerle çökertilmesi hedefinin sebebi budur. Maalesef fırsatçılar, her yerde her dönemde, bu dönemde de hemen işe koyuldular. Döviz, faiz, enflasyon kıskacında teslim alınan Türkiye'nin mücadelesine destek verecek yerde kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı boş bırakmayacağız. En yüksek döviz kurundan fiyat belirleyenler fırsatçıdır. Elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye bunu piyasaya sürmeyip, stokçuluk yapanlar. Patates, domates, biber, marul, ıspanak vs. Ne oldu? Bugünden itibaren Ankara İstanbul başladı. Direk olarak bütün bu ürünleri sebze, meyve satmaya başladık. Fiyatlar yarıya indi. Daha da inecek.

“Bay Kemal siz ölüleri bile rehin aldınız bunları biliyoruz”

Fırsatçı üretim ve istihdam sürsün diye devletin kendisine sağladığı imkanları başka yerlerde kullanandır. Elinde imkan olduğu halde ülkesinin kritik döneminde onu kullanmayıp, bir başka köşede, pusuda bekleyendir. En tehlikeli fırsatçılık da tüm bunları gördüğü, milleti halde ülkesinin ve milletinin saflarında yer almak yerine Türkiye düşmanlarının ağzıyla siyaset yapanlardır. Bay Kemal bunlarla uğraşıyor. Ya Bay Kemal sizleri SSK Genel Müdürü olduğun dönemlerden tanıyoruz. Hastaneye sağlıklı girenler hasta çıkıyordu. Siz ölüleri bile rehin aldınız.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar