için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank Palet fabrikası iddialarına yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni'nde konuştu. Erdoğan burada Tank Palet fabrikası hakkındaki iddialara da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tank Palet fabrikası iddialarına yanıt verdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
9 Şubat 2019 Cumartesi 11:43

Tuzla Tersanesi'nde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni'ninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, “Kartal'daki binanın çökmesiyle hayatını kaybeden 17 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm kurumların temsilcilerine hepsine şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.” ifadeleriyle başladı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Buradaki kardeşlerimiz kışın soğuğuna denizin rüzgarına aldırmayarak, çalışarak Türkiye'nin kalkınma hamlesine öncülük ediyorlar. Sadece Tuzla bölgesindeki tersanelerde son 16 yılda iki bin geminin tamiri, onarımı gerçekleşmiştir. Tersanelerimizin bu seviyelere ulaşması ülkemiz ekonomisi adına çok çok önemlidir. İşçi kardeşlerimizin emekleri, elbette devletimizin de teşvik ve destekleriyle Türk gemicilik sanayi üzerindeki ölü toprağını silkeleyerek son 16 senede yeniden şaha kalkmıştır.

Türkiye'nin savunma amaçlı projeler başta olmak üzere gemi inşa sektöründe kendinden söz ettirmeye başladı.

Ufuk korveti ülkemizin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini taşıyor. Ufuk korveti Türkiye'nin denizlerdeki gören gözü, duyan kulağı olacaktır.

"Kesintisizi operasyon stratejisine geçtik"

Bugün PKK terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyorsa bunun nedeni terörle mücadeleyi kendi imkanlarımızla sağlamamızdır. Kesintisizi operasyon stratejisine geçtik. Yeni stratejiyle güvenlik güçlerimiz yaz kış demeden 365 gün teröristlere nefes aldırmıyor. Teröristlerimizin sınırdan topraklarımıza geçmesini önledik. Kalekolları inşaat ettik. Güvenlik ve istihbarat birimlerimizi hem insan kaynağı hem de teknolojik olarak çok daha güçlü hale getirdik.

"Türkiye'nin milli güvenliğini başka bir ülkeye devretmesi mümkün değildir"

Bugün bile müttefiklerimizle yaşadığımız en ufak bir anlaşmazlıkta silah alım anlaşmalarını gündeme taşıdıklarını görüyoruz. Bölgemizdeki despotları silah ve mühimmata boğanlar konu ülkemiz olunca kırk dereden su getiriyor. Dünyanın en eli kanlı teröristlerine silah verenler, mesele Türkiye olunca engeller çıkarıyorlar. DEAŞ'dan PKK'ya kadar Müslümanların kanını döken bütün terör örgütlerinin elinde batılı ülkeler mahreçli silahlar var. Suriye'nin kuzeyinde etnik temizlik faaliyeti yürüten YPG'nin elinde müttefiklerimizin bombaları, silahları var. Türkiye'nin eli kolu bağlı şekilde beklemesi mümkün değildir. Tarih ders almayanlar için tekerrür eder. Türkiye'nin milli güvenliğini başka bir ülkeye devretmesi mümkün değildir.

“Tank Palet fabrikasının devri söz konusu değil”

CHP Genel Başkanı yaptığımız onca açıklaya rağmen bu tank palet fabrikamızın yabancılara satıldığını savunuyor. Tank palet fabrikasının satılması veya mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir. Fabrikada çalışan kardeşlerimizin özlük haklarında da hiçbir gerileme yaşanmayacaktır. Olmadık iftiralarla milletimizin kafasını karıştırmaya çalışanlar en büyük zararı Türk savunma sanayine veriyor.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar