Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan İş Bankası'nın Hazine'ye devrolacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
5 Şubat 2019 Salı 11:57

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi yasama alanında da gecikmeye tahammülü olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerden bir yandan seçim bölgelerindeki çalışmaları takip etmenizi, diğer yandan Meclis çalışmalarında aktif olmanızı istiyorum. 7 gün kesintisiz bir şekilde gayret göstermenizi istiyorum.” dedi.

 Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"16 yılda ülkemize sınıf atlattık. AK parti olarak 31 Mart ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık ve sahaya indik. Kampanyamızın ana fikrini milletimizin gönlüne girmek oluşturuyor. AK Parti’nin 16 yıllık birikimine sahip çıkacak ve bunları anlatacağız. Bizim dünyamızda kibrin, efelenmenin, yolsuzluğun, israfın, adaletsizliğin yeri olmadığını kendi yaşantımızla milletimize göstereceğiz.

Şehir planları uzun vadeli ve hakkaniyetli olacak. Altyapı ve ulaşım sorunları tüm şehirlerimizde kökten çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızı ihtiyacına göre yapılacak. Sosyal belediyeciliğe önem verilecek. İnsana dokunan hizmetler yaygınlaştırılacak. Belediyecilik deyince akla AK Parti gelir.

"Ekomideki dalgalanmayı etkisiz hale getirdik"

Ekonomide her dönemde AK Parti iktidarlarının nasıl başarı grafikleri çizdiği ortada. Biz göreve geldiğimizde kişibaşı milli gelir neydi, şimdi ne? 11 bin dolara kadar tırmandırdık. Bugün de milletimizin sıkıntılarının başında ekonomi olduğunu biliyoruz. Kur-enflasyon dalgalanması vatandaşlarımızda ciddi sıkıntılara yol açmıştı. Bu dalgalanma Türkiye ekonomik araçların kullanıldığı saldırıya maruz kalmıştır. Ülkemiz bu saldırıyı da kısa sürede etkisiz hale getirmiştir.

Fiyatı dövize bağlı olduğu için fiyatı yükselen doğalgaz ve elektrikte yüzde 10 indirime gittik.Asgari ücrette yaklaşık yüzde 26'lık bir artışa gittik. Yatırımı ve istihdamı teşvik etmeye yönelik daha önce başlattığımız uygulamaları uzattık. Bunların yanında devlet hazinesinin gelir-gider dengesini kuracak çok önemli adımlar attık. İhracatta göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı, şimdi 168 milyar dolara geldik. Bay Kemal sen bunları bilir misin? Kandil'deki terör örgütü ile iş tutanlarla CHP, Saadet ve İYİ Parti iş tutuyor.

"Türkiye IMF defterini kapattı, bir daha açmayacak"

Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle gelirlerimiz bir parça düşüş gösterebilir. Satınalma partisine göre Türkiye bu yıl 13'üncülükten 12'nciliğe çıkarak 1 sıra yükselecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, yerli ve milli duruş sahibi kesimlerle bu desteği görüyoruz. CHP ve onun uyduları kimi partiler aynı onurlu duruşu sergileyemediler. CHP yeniden ülkemizin IMF'ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. CHP zihniyeti, bunlar IMF'e gitti. Böyle bir sözü etmek ihanettir. Ama Bay Kemal'in böyle bir derdi yok. O SSK'yı nasıl batırdıysa, Allah böyle bir fırsatı vermez zaten. Biz ise iktidara geldiğimizde IMF’ye borcu 23 buçuk milyar dolardı bunu ödedik. Türkiye IMF defterini kapattı, bir daha açmayacak.

 "İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır"

İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İşbankası'nı CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır. Niye milletin malı, Hazine'nin malı. CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş ülkemizi IMF'e teslim etmek olacaktır. Venezuela'da seçilmiş başkanın uzaklaştırılmasına içten içe destek veriyorlar.

"Fiyatlara ayar çekme kararı aldık"

Dün kabine toplantısında bazı tedbirler için Gıda, Tarım Bakanımız olmak üzere bazı tedbirler alacağız. CHP ve avenesi başta olmak üzere ellerini ovuşturarak ülkemizin yere kapaklanmasını bekleyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız. Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız.

ABD ve AB'ye Venezuela yanıtı

Suriye davasının, Türkiye davası olduğunı bilmeyecek kadar ülkesine yabancılaşanlara sadece yazıklar olsun diyoruz. Şu anda Venezuela'da olanlar, orası senin eyaletin mi? Seçimle işbaşına gelmiş bir insanı nasıl 'Terk et git' diyebilirsin? Hani demokrattınız? Bunu kabullenmek mümkün mü? İşte AB, ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi? Bir taraftan demokrasi diyeceksiniz, bir taraftan cebren ve hile ile hükümet devireceksiniz. Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygıldır.

"Birkaç haftaya çıkarılmazlarsa..."

Ülkemizdeki teröristlerin tehdidi neyse, Suriye'deki teröristlerin de aynıdır. Güvenliğimizi sağlamanın tek yolu, Suriye'de terör örgütlerinin kaynağını kurutmaktır. Suriyeli kardeşlerimize de huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir iklim sağlamış olacağız. Kalıcı olarak geri dönüşlerini sağlamanın yolu budur. Fırat'ın doğusu ve Münbiç gündemimizdedir. ABD'nin verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Münbiç ortada bırakıldıkça rejimin hevesleri kabarıyor. Bu bölgenin halkı Türkiye'nin güvencesinde kendi geleceklerine kendileri sahip çıkmak istiyor. Siyasi ve diplomatik mücadelemizin yanı sıra askeri hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. ABD bize verdiği sözü tutmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Sayın Trump'la bu konularda verimli görüşmeler yapıyoruz ancak alt düzeydeki görüşmelerde aynı verimi elde edemiyoruz. Tatmin edici bir plan yoktur. Anlaşmalara sadığız. Ama sabrımız sınırsız değil. Münbiç'teki teröristler birkaç haftaya çıkarılmazsa bekleme süremiz sona erer. Kendi planlarımızı hayata geçirme yolu doğacaktır. Suriye'deki gelişmelerin ülkemizin geleceği için taşıdığı önem bize her yolu kullanma fırsatı taşıyor. Suriye politikamızda taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Bölgedeki tüm aşiretler 'Ne zaman geliyorsunuz' diye soruyorlar."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar