Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent’teki şehir hastanesinin ne zaman açılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı’nda konuştu. Erdoğan burada Ankara Bilkent'teki şehir hastanesinin ne zaman açılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent’teki şehir hastanesinin ne zaman açılacağını açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
7 Kasım 2018 Çarşamba 12:59

Çarpık sağlık sisteminin tümüyle değiştirdiklerinin belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların tamamının genel sağlık sigortası kapsamına alındığını ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

"6 şehir hastanesini hizmete aldık. Aralık ayında da Ankara Bilkent’teki şehir hastanesini açacağız. Sağlık alanında artık başkalarına özenmiyoruz. Onlar bize gıpta ile bakıyor.

Türkiye'nin sağlık alanında da hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı var. Ülkemiz ilaç ve tıbbi malzeme konusunda dışa bağımlı. Bundan kurtulmamız lazım. Uluslararası camiadan ülkemizde ortak üretime girilebilecek marka ve firmaları davet ediyoruz. İlaç ve tıbbi malzeme sektörü dünyada öylesine tekelleşmiş durumdaki bu zinciri kırıp milli altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Kendi bilim insanlarımızın, kurumlarımızın, firmalarımızın çalışmalarına yeteri kadar destek verilmediğini görüyorum. Bakanlığımızı, üniversitelerimizi bir kez daha ikaz ediyorum; sağlıkta millileşme hamleye hiçbir bahaneye sığınmadan, komplekse düşmeden destek verilmeli"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar