için kaldı

Erdoğan'dan 'andımız' açıklaması: Tartışmalar kararlılığımızı artırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan 'andımız' hakkında ,"Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir" dedi

Erdoğan'dan 'andımız' açıklaması: Tartışmalar kararlılığımızı artırdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
3 Kasım 2018 Cumartesi 12:09

Devletin de toplumunda asli görevinin gençleri tanımaktan çok anlamaya çalışmanın olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından birisinde gençlerle ilgili alt kurul oluşturulmasını gündemimize alabiliriz. Buradan bu müjdeyi de gençlerimize veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Gençlerin hayal dünyasını genişletmeyi hedefliyoruz"

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Gençlerimize yönelik çalışmalarımızın, dünya dönüşürken sabit kalması düşünülemez. Her şeyin öncelikli muhatabının öncelikle gençler olduğu ortada. Gençlerin hızına ayak uyduramazsak geride kalmaya mahkum oluruz. Gençlerimizin kaygılarını tespit edemezsek, yol göstericilik görevini yerine getiremeyiz. Gençlerin gerisinde kalan değil, onlara rota çizen bir anlayışla yürümeliyiz. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin, terör, uyuşturucu ve nihilizm tuzağına düşmeyecekleri bir hayatı hazırlamaktır. Gençlerin önündeki engelleri kaldırmanın çabası içinde olacağız. Gençlerin hayal dünyasını yasaklarla kısıtlamayı değil, alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz.

"Her isteyene kredi, burs veriyoruz"

Şu anda 81 vilayetimizin tamamında üniversite var. Şimdi niteliği artırmamız lazım. Yurt yatak kapasitemizi 663 bine çıkardık. Niye? Yavrularımız yer bulamıyordu? Onlara yer ayarlayalım dedik. Koğuş sisteminde kalıyorlardı. Hayır dedik, en fazla 3 kişi kalacaklar dedik. Harçlar yüzünden aileler eylem yapardı. Eğitim harçlarını kim kaldırdı? Biz kaldırdık. 16 yıl önce 45 liracık burs veriliyordu. Şimdi biz bunu ne yaptık? Ocak'tan itibaren lisans öğrencilerine 500, yüksek lisans öğrencilerine bin, doktora öğrencileri ise bin 500 TL alacak. Burs alan sayısı artıyor. Her isteyene kredi, burs veriyoruz. Ama gençlerimiz istemiyor. Ya neden istemiyorsun? Faizsiz geri ödüyorsun? Bu seni bedavacılığa da alıştırmıyor? Her müracaat edene burs veya kredi veriliyor.

'Andımız' açıklaması

Andımız konusunda Danıştay'ın kararının ardından sosyal medyada, bazı yayın organlarında çıkanlar kararlılığımızı daha da artırdı. İçerik itibarıyla bu metin, bu milletin kültürünü, bakışını ortaya koyan bir metin değildir. Bizim andımız İstiklal Marşı'mızdır. İstiklal Marşı'ndan daha güzel bir ant olabilir mi? Kimse Türklüğünü inkar etmiyor ki. Ben Türk'üm, Türkçü değilim. Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir.

 

“Bunlar salon cumhuriyetçisidir”

Koca Koca adamlar kara önlükler giyerek meydana çıktı. Yaşananlar bir histeri olayıdır. Bu eylemler siyasetin değil, psikiyatrinin konusudur. Kendini devletin yegane sahibi zanneden bu azgın azınlığın normalleşme ihtimali yoktur. Bunlar salon cumhuriyetçisidir. Bunlar millete aptal diyerek cumhuriyetimize zarar veriyor. Atatürk'ün resmini paradan kaldıran bunlar. İnönü, CHP'nin en önemli isimlerinden değil mi? Bay Kemal sen bunları bilmiyor musun?

 

“Yüzlerce mescidi kapatıp ahıra dönüştürdünüz”

Geçenlerde köşe başı kalemşörlerinden bir bayan, toplamış birilerini bir şeyler anlatıyor. 'Biz camileri ağır yapmışız' diyor. Yapmadınız mı? Sadece Fatih'in sur içi bölgesinde yüzlerce mescidi kapatıp ahıra dönüştürdünüz. Ben İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım, bunları iyi bilirim. Tarihlerinde her şeyi yaptılar, İstanbul Havalimanı gibi, Avrasya Tüneli gibi, Yavuz Sultan Selim gibi bir tane eserleri yok. Dikili ağacınız yok. Dikileni söktünüz."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar